Домашній сир з кислого молока в домашніх умовах
Домашній сир з кислого молока в домашніх умовах – це цікава кулінарна ідея, яку кожен може здійснити на своїй кухні. Якщо ви хочете порадувати себе смачним та натуральним сиром, то обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 3 години
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 150 гр.
Склад:
- Молоко кисле – 1 л
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо кріп, обсушуємо і дрібно нарізаємо його.
Крок 2. Куряче яйце збиваємо з сіллю на високій швидкості міксера.
Крок 3. Викладаємо до яєчної маси подрібнену зелень. Перемішуємо суміш.
Крок 4. Готувати сир можна в каструлі, але зручніше це зробити в мультиварці. Вливаємо в чашу мультиварки кисле молоко і яєчну суміш.
Крок 5. Включаємо режим «випічка» на 20 хвилин. Якщо ви готуєте на плиті, то нагрійте суміш на повільному вогні і варіть кілька хвилин після кипіння, поки не побачите помітне відділення сироватки.
Крок 6. Над каструлею встановлюємо сито і устеляємо його кількома шарами марлі. Виливаємо сюди заготовку.
Крок 7. Загортаємо масу марлею і встановлюємо зверху гніт. Ставимо в прохолодне місце на дві години. За цей час сформується щільний грудку сиру і зійде вся сироватка.
Крок 8. Перед подачею кладемо сир в холодильник на 30 хвилин.
Крок 9. Домашній сир з кислого молока в домашніх умовах готовий. Пригощайтеся!