Панкейкі з кислого молока
Панкейкі з кислого молока виходять дуже м’якими, ніжними і повітряними. Апетитний продукт різноманітить ваші домашні сніданки або перекушування. Подавайте частування до столу, доповнивши йогуртом, медом, джемом або свіжими ягодами. Встояти неможливо.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Молоко кисле – 1 склянка
- Борошно – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце, доповнюємо його сіллю і цукром. Збиваємо міксером до утворення пишної маси і розчинення сухого інгредієнта.
Крок 2. Вливаємо в яєчну суміш кисле молоко і оливкове масло.
Крок 3. Збиваємо міксером до однорідності.
Крок 4. Просіваємо сюди борошно і соду.
Крок 5. Перемішуємо вінчиком масу до однорідності і зникнення грудочок. Необхідно отримати гладке тісто, яке буде трохи густіше, ніж на млинці.
Крок 6. Добре розжарюємо суху сковороду. Виливаємо сюди тісто у формі акуратних панкейків. Вони не будуть пригорати завдяки наявності масла в складі.
Крок 7. Обсмажуємо частування до рум’янцю з обох сторін.
Крок 8. Панкейкі з кислого молока готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!