Кисле молоко – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Панкейкі з кислого молока

Панкейкі з кислого молока виходять дуже м’якими, ніжними і повітряними. Апетитний продукт різноманітить ваші домашні сніданки або перекушування. Подавайте частування до столу, доповнивши йогуртом, медом, джемом або свіжими ягодами. Встояти неможливо.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 1 склянка
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце, доповнюємо його сіллю і цукром. Збиваємо міксером до утворення пишної маси і розчинення сухого інгредієнта.

Крок 2. Вливаємо в яєчну суміш кисле молоко і оливкове масло.

Крок 3. Збиваємо міксером до однорідності.

Крок 4. Просіваємо сюди борошно і соду.

Крок 5. Перемішуємо вінчиком масу до однорідності і зникнення грудочок. Необхідно отримати гладке тісто, яке буде трохи густіше, ніж на млинці.

Крок 6. Добре розжарюємо суху сковороду. Виливаємо сюди тісто у формі акуратних панкейків. Вони не будуть пригорати завдяки наявності масла в складі.

Крок 7. Обсмажуємо частування до рум’янцю з обох сторін.

Крок 8. Панкейкі з кислого молока готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!