Сирний пиріг з пісочної шоколадною крихтою
Сирний пиріг з пісочної шоколадною крихтою – це неймовірно смачна і ніжна випічка, яка з легкістю скрасить будь-солодкий стіл і приємно здивує гостей вашим кулінарним талантом. Єдине, перед приходом гостей, печіть пиріг заздалегідь, оскільки йому потрібен час для стабілізації.
Час готування – 3 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно – 350 гр.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Какао-порошок – 4 ст. л.
Для начинки:
- Сир – 500 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Цукор ванільний – 10 гр.
- Борошно – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Роз’ємне кільце для випічки присмачую шаром вершкового масла, також починаємо прогрівати духовку до температури 180 градусів.
Крок 2. Для основи руками перетираємо цукровий пісок, какао, борошно і вершкове масло до консистенції крихти.
Крок 3. Переходимо до начинки: в чаші блендера перебиваємо сир з яйцями, борошном, сметаною і двома видами цукру.
Крок 4. У змащену маслом посуд висипаємо 2/3 шоколадної крихти, формуем корж і бортики.
Крок 5. Виливаємо начинку і розрівнюємо за допомогою ложки.
Крок 6. Залишками основи повністю присипаємо начинку.
Крок 7. Печемо протягом 50-60 хвилин, а потім остуджуємо 120 хвилин в холодильнику.
Крок 8. Стабілізований пиріг нарізаємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!