Сирний пиріг з пісочної крихтою – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг з пісочної шоколадною крихтою

Сирний пиріг з пісочної шоколадною крихтою – це неймовірно смачна і ніжна випічка, яка з легкістю скрасить будь-солодкий стіл і приємно здивує гостей вашим кулінарним талантом. Єдине, перед приходом гостей, печіть пиріг заздалегідь, оскільки йому потрібен час для стабілізації.

Час готування – 3 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

Для тіста:

  • Борошно – 350 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.

Для начинки:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Борошно – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Роз’ємне кільце для випічки присмачую шаром вершкового масла, також починаємо прогрівати духовку до температури 180 градусів.

Крок 2. Для основи руками перетираємо цукровий пісок, какао, борошно і вершкове масло до консистенції крихти.

Крок 3. Переходимо до начинки: в чаші блендера перебиваємо сир з яйцями, борошном, сметаною і двома видами цукру.

Крок 4. У змащену маслом посуд висипаємо 2/3 шоколадної крихти, формуем корж і бортики.

Крок 5. Виливаємо начинку і розрівнюємо за допомогою ложки.

Крок 6. Залишками основи повністю присипаємо начинку.

Крок 7. Печемо протягом 50-60 хвилин, а потім остуджуємо 120 хвилин в холодильнику.

Крок 8. Стабілізований пиріг нарізаємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!