Сирний пиріг з пісочної крихтою – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Сирний пиріг з ягодами і пісочної крихтою

Сирний пиріг з ягодами і пісочної крихтою – це випічка, яка зведе з розуму будь-якого, хто відкусить хоча б маленький шматочок. Перед поєднанням розсипчастого тіста, свіжої полуниці і перебитого сиру, в прямому сенсі слова неможливо встояти. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Полуниця – 250-300 гр.
  • Масло вершкове – 90 гр.
  • Борошно – 140 гр.
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Оцет яблучний – ½ ч. л.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Сир – 200-250 гр.
  • Семолина – 1 ст. л.
  • Сметана – 1-2 ст. л
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тіста змішуємо наступні компоненти: цукор (70 грам), пшеничне борошно, сіль, розпушувач і ванільний цукор.

Крок 2. У суху суміш на крупній тертці натираємо холодне вершкове масло.

Крок 3. Чистими і сухими руками перетираємо складові в крихту.

Крок 4. Доповнюємо масу одним яєчним жовтком і яблучним оцтом – повторно перемішуємо.

Крок 5. Дно рознімної кулінарної форми застеляємо пекарським папером, висипаємо і утрамбовуємо більше половини основи.

Крок 6. Підготовлений корж тимчасово переміщаємо в холодильну камеру.

Крок 7. Для приготування начинки сир протираємо через сито з дрібними отворами, додаємо білок, столову ложку цукрового піску, а також щіпку ванільного цукру – старанно заважаємо.

Крок 8. Доповнюємо начинку семолиной і сметаною.

Крок 9. Промиті і обсушені ягоди ріжемо на невеликі шматочки і перемішуємо з 25 грамами цукру і крохмалем.

Крок 10. На охолоджену основу викладаємо масу з сиру.

Крок 11. Наступний шар – полуниця.

Крок 12. Завершуємо збірку десерту залишками олійною крихти.

Крок 13. Прибираємо заготовку в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.

Крок 14. Приємного чаювання!