Сирний пиріг з ягодами і пісочної крихтою
Сирний пиріг з ягодами і пісочної крихтою – це випічка, яка зведе з розуму будь-якого, хто відкусить хоча б маленький шматочок. Перед поєднанням розсипчастого тіста, свіжої полуниці і перебитого сиру, в прямому сенсі слова неможливо встояти. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- Полуниця – 250-300 гр.
- Масло вершкове – 90 гр.
- Борошно – 140 гр.
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Оцет яблучний – ½ ч. л.
- Цукор ванільний – за смаком.
- Сир – 200-250 гр.
- Семолина – 1 ст. л.
- Сметана – 1-2 ст. л
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тіста змішуємо наступні компоненти: цукор (70 грам), пшеничне борошно, сіль, розпушувач і ванільний цукор.
Крок 2. У суху суміш на крупній тертці натираємо холодне вершкове масло.
Крок 3. Чистими і сухими руками перетираємо складові в крихту.
Крок 4. Доповнюємо масу одним яєчним жовтком і яблучним оцтом – повторно перемішуємо.
Крок 5. Дно рознімної кулінарної форми застеляємо пекарським папером, висипаємо і утрамбовуємо більше половини основи.
Крок 6. Підготовлений корж тимчасово переміщаємо в холодильну камеру.
Крок 7. Для приготування начинки сир протираємо через сито з дрібними отворами, додаємо білок, столову ложку цукрового піску, а також щіпку ванільного цукру – старанно заважаємо.
Крок 8. Доповнюємо начинку семолиной і сметаною.
Крок 9. Промиті і обсушені ягоди ріжемо на невеликі шматочки і перемішуємо з 25 грамами цукру і крохмалем.
Крок 10. На охолоджену основу викладаємо масу з сиру.
Крок 11. Наступний шар – полуниця.
Крок 12. Завершуємо збірку десерту залишками олійною крихти.
Крок 13. Прибираємо заготовку в духовку, попередньо прогріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.
Крок 14. Приємного чаювання!