Сирний пиріг з пісочної крихтою – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з сиром, вишнею і пісочної крихтою

Пиріг з сиром, вишнею і пісочної крихтою – це частування, з готуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні і вирішив поекспериментувати з випічкою. Незважаючи на элементарность приготування, десерт підкорить вас своєю ніжною текстурою і різноманітністю смаків.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

  • Кефір – 50 мл
  • Вишня заморожена – 70 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Борошно – 160 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Варення сливове – 70 гр.
  • Вершки 30% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 пучок.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У ємності з високими бортами об’єднуємо борошно з ваніліном, сіллю, розпушувачем і цукровим піском. Вводимо кубики охолодженого вершкового масла і розтираємо долонями в крихту.

Крок 2. Доповнюємо суміш жирними вершками і яйцем – ретельно перемішуємо.

Крок 3. Замішане тісто розділяємо так, як показано на фото. Менший шматок загорнути в пакет і прибираємо в морозильну камеру.

Крок 4. Великий сегмент основи кладемо на лист пергаменту, накриваємо харчовою плівкою і розгортаємо в тонкий пласт трохи більше діаметру форми.

Крок 5. Плівку викидаємо, а пергамент з коржем переносимо у вогнетривкий посуд.

Крок 6. Вирівнюємо бортики і ставимо в холод на 30-50 хвилин.

Крок 7. В цей час готуємо начинку: об’єднуємо цукор і сир, додаємо ягоди без кісточок.

Крок 8. Доповнюємо крохмалем і кефіром – заважаємо.

Крок 9. Поверх охолодженого тіста викладаємо сирно-вишневу начинку.

Крок 10. Заморожене тісто зверху натираємо, розігріваємо духовку до 200 градусів.

Крок 11. Випікаємо 30 хвилин і повністю охолодити.

Крок 12. Нарізаємо і подаємо. Приємного чаювання!