Пиріг з сиром, вишнею і пісочної крихтою
Пиріг з сиром, вишнею і пісочної крихтою – це частування, з готуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні і вирішив поекспериментувати з випічкою. Незважаючи на элементарность приготування, десерт підкорить вас своєю ніжною текстурою і різноманітністю смаків.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Кефір – 50 мл
- Вишня заморожена – 70 гр.
- Сир – 200 гр.
- Крохмаль – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Борошно – 160 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Варення сливове – 70 гр.
- Вершки 30% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 пучок.
- Ванілін – 2 гр.
- Розпушувач тіста – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У ємності з високими бортами об’єднуємо борошно з ваніліном, сіллю, розпушувачем і цукровим піском. Вводимо кубики охолодженого вершкового масла і розтираємо долонями в крихту.
Крок 2. Доповнюємо суміш жирними вершками і яйцем – ретельно перемішуємо.
Крок 3. Замішане тісто розділяємо так, як показано на фото. Менший шматок загорнути в пакет і прибираємо в морозильну камеру.
Крок 4. Великий сегмент основи кладемо на лист пергаменту, накриваємо харчовою плівкою і розгортаємо в тонкий пласт трохи більше діаметру форми.
Крок 5. Плівку викидаємо, а пергамент з коржем переносимо у вогнетривкий посуд.
Крок 6. Вирівнюємо бортики і ставимо в холод на 30-50 хвилин.
Крок 7. В цей час готуємо начинку: об’єднуємо цукор і сир, додаємо ягоди без кісточок.
Крок 8. Доповнюємо крохмалем і кефіром – заважаємо.
Крок 9. Поверх охолодженого тіста викладаємо сирно-вишневу начинку.
Крок 10. Заморожене тісто зверху натираємо, розігріваємо духовку до 200 градусів.
Крок 11. Випікаємо 30 хвилин і повністю охолодити.
Крок 12. Нарізаємо і подаємо. Приємного чаювання!