Тістечко Картопля – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Класичний рецепт тістечка «Картопля» по госту СРСР в домашніх умовах

Класичний рецепт тістечка «Картопля» по госту СРСР в домашніх умовах передбачає приготування його на основі спеціально випеченого бісквіта, подрібненого в крихту, пов’язаного кремом і сформованого в вигляді картоплі, покритої порошком какао. Процес приготування досить трудомісткий і вимагає часу, але результат цього вартий. Інгредієнти рецепту розраховані на 1 бісквіт і 0,5 норми крему, чи можна спекти 2 бісквіта і взяти 1 норму крему, але це розрахунок Госту.

Час готування: 13 годин.

Час приготування: 1 годину.

Порції: 10.

Склад:

1 бісквіта:

  • Борошно – 120 гр.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Цукор – 120 гр.
  • Яйце – 4 шт.

1 норми крему:

  • Цукор – 220 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Коньяк – 1 ст. л.
  • Ванільна есенція – 2 краплі.

Для посипання:

  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Цукрова пудра – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для основи тістечок першим ділом печеться бісквіт. Для цього потрібно змішати борошно з крохмалем і просіяти на сито. Яйця з цукром збити в чаші блендера до стійкої пишної маси.

Крок 2. В яєчну масу порційно пересипати борошняну суміш і лопаткою швидко і обережно замісити тісто. Деко застелити папером і на нього тонким рівним шаром викласти бісквітне тісто.

Крок 3. Духовку включити на 180°С. Запекти бісквіт протягом 15-20 хвилин, перевіривши готовність зубочисткою. Потім його обережно перевернути на дошку, зняти папір. Залишити бісквіт на 12 годин, щоб зверху підсох.

Крок 4. Підготовлений бісквіт руками або блендером подрібнити в крихту.

Крок 5. Бісквітна крихта у вас повинна вийти трохи вологою.

Крок 6. Для крему в каструльку насипати цукор, залишивши 10 гр, налити молоко і при постійному помішуванні зварити протягом 1-2 хвилин молочний сироп. В окремому посуді влити одне яйце з рештою цукром і при помішуванні віночком, тонким струменем перелити молочний сироп.

Крок 7. Цю масу перелити в каструльку і на мінімальному вогні при активному перемішуванні 1-2 хвилин поварити до загустіння.

Крок 8. Зварений крем перелити в окремий посуд. Текстура повинна бути, як у негустому згущеного молока, але при охолодженні до домашньої температури стане більш щільною. Крем за цей час періодично перемішувати.

Крок 9. Вершкове масло заздалегідь витримати при кімнатній температурі. Потім його міксером збити в пишну масу. Не вимикаючи міксера, до маслу порційно перелити остиглий заварний крем.

Крок 10. До крему налити коньяк і додати ванільну есенцію.

Крок 11. Лопаткою крем ще раз з цими добавками перемішати. Половину крему можна використовувати для «Картоплі», якщо ви спекли 1 бісквіт.

Крок 12. Потім крем з’єднати з бісквітною крихтою і добре перемішати до однорідної маси і консистенції пластиліну.

Крок 13. З отриманої маси руками сформувати вироби, схожі за розміром і видом на картоплю.

Крок 14. В піалі змішати порошок какао з цукровою пудрою. Кожну «картоплю» добре обваляти в цій суміші.

Крок 15. Потім «картоплини» наколоти дерев’яною паличкою.

Крок 16. Ці отвори заповнити кремом через кондитерський мішечок з невеликою насадкою, тобто зробити «картопляні паростки». Приготовлені в домашніх умовах за класичний рецептом тістечка «Картопля» відповідно до Держстандарту СРСР, залишити на кілька годин для просочення і потім накривати до столу. Приємного чаювання!