Шашлик в домашніх умовах в духовці
Шашлик в домашніх умовах в духовці готується за різними технологіями: на деку, в рукаві, в банку і на шампурах або шпажках, але смак страви визначається якісним м’ясом і правильним маринуванням. У цьому рецепті для шашлику вибираємо шийну частину свинини, маринуємо в оцті з цибулею протягом 2 годин і запікаємо на дерев’яних шампурах, що буде більш ефектно для подачі до святкового столу
Час приготування: 3 години 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Свинина (шийна частина) – 700 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Оцет 9% – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Цибулини очистити від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і перекладіть в посуд для маринування шашлику. Залийте цибулю оцтом. Руками трохи розімніть, щоб цибуля дав сік, і залиште на 20 хвилин.
Крок 2. Свинину промийте холодною водою і наріжте шматочками, як для звичайного шашлику, розміром із сірникову коробку. М’ясо по своєму смаку посипте сіллю з чорним перцем з усіх боків.
Крок 3. М’ясні шматочки перекладіть до замаринованному цибулі і руками ретельно перемішайте. Посуд прикрийте харчовою плівкою. Шашлик мінімум на 2 години поставте в холодильник для маринування.
Крок 4. Після закінчення зазначеного часу маринування, шматочки свинини акуратно настроміть на шампури. На деко або у форму для запікання налити трохи води, щоб м’ясний сік і жир не підгоріли. Шампури з шашликом розташуйте над формою, щоб м’ясо дна форми не стосувалося.
Крок 5. Перед цим не забудьте дерев’яні шампури на 10 хвилин залити окропом, тоді вони в духовці не згорять.
Крок 6. Духовку розігрійте до 190°С. Запікайте шашлик протягом 40 хвилин, перевертаючи шампури через кожні 10-15 хвилин для рівномірного обсмажування м’яса. Приготований шашлик в домашніх умовах в духовці сервіруйте до столу гарячим. Приємного апетиту!