Мясо в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Свинина в горщику з картоплею в духовці

Хорошим варіантом, та й оригінальною подачею страви може бути у вас свинина в горщику з картоплею в духовці. Рецептів багато і можлива комбінація інгредієнтів. У цьому рецепті свинину з картоплею трохи згасимо і запечемо до сметано-томатному соусі з сиром, що зробить блюдо дуже соковитим.

Час приготування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4 горщика.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Картопля – 12 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Вода – 700 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • сушена Зелень – за смаком.
  • Рослинна олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.

Крок 2. Свинину промийте холодною водою і наріжте великими шматочками.

Крок 3. Потім тушкуйте її на сковорідці в невеликій кількості рослинного масла і власному соку, що м’ясо зробить більш м’яким.

Крок 4. Очищену моркву подрібнити на крупній тертці.

Крок 5. Очищену цибулину наріжте невеликими кубиками.

Крок 6. Ці овочі перекладіть в сковорідку до м’яса, перемішайте і тушкуйте до м’якості.

Крок 7. В окремому посуді змішайте сметану з кетчупом, додайте 700 мл води, сіль з цукром і сушеної зеленню і цією сумішшю залийте м’ясо на сковорідці.

Крок 8. Потім на дрібній тертці подрібніть шматок твердого сиру, перекладіть в сковорідку, перемішайте і вимкніть вогонь.

Крок 9. Очищений і промитий картоплю наріжте великими кубиками.

Крок 10. У підготовлені горщики рівномірно розкладіть нарізку картоплі і поверх його розкладіть свинину з соусом. Увімкніть Духовку на 200°С. Горщики прикрийте кришками або шматочками фольги. Запікайте свинину з картоплею протягом 1,5 години.

Крок 11. За цей час м’ясо добре протушкується і картоплю просочиться ароматом соусу.

Крок 12. Приготовану свинину в горщиках з картоплею в духовці сервіруйте до столу або в горщиках, або на порційних тарілках, декорувавши страву зеленню. Приємного апетиту!