Мясо в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Яловичина по-французьки в духовці

Яловичина поряд зі свининою по-французьки в духовці давно є головним гарячою стравою, як на святковому столі, так і в домашньому меню, адже готується вона дуже просто. Сама по собі яловичина нерідко виходить жорсткою і варіант запікання її під помідорами і сиром виходить соковитим. Яловичину краще вибирати молоду. У цьому рецепті яловичину відбиваємо і змащуємо майонезним соусом.

Час готування: 1 година 10 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Яловичина – 200 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Часник – 2 зубки.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для страви відразу підготувати, щоб все було під рукою. Яловичину промити, обсушити серветкою і нарізати порційними шматками.

Крок 2. Помідори нарізати тонкими кружками.

Крок 3. Добре яловичину відбити з обох сторін. В піалі змішати майонез з подрібненим часником. Шматки яловичини посипати сіллю з чорним перцем, змастити з двох сторін майонезним соусом.

Крок 4. Форму для запікання застелити фольгою і змастити рослинним маслом. У неї укласти підготовлені шматки яловичини. Поверх м’яса викласти нарізку помідорів і посипати натертим на крупній тертці твердим сиром. Поверх сиру нанести майонезну сіточку.

Крок 5. Духовку розігріти до 200 градусів. Запікати яловичину протягом 40-50 хвилин до рум’яної сирної скоринки.

Крок 6. Приготовану в духовці яловичину по-французьки перекласти на порційну тарілку, доповнити нарізкою зелені і сервірувати до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!