Мясо в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Соковитий м’ясний стейк, запечений в духовці

Стейк є обсмаженим на сковороді або в духовці шматком м’яса з певної частини туші (шийна або вирізка) і нарізаним поперек волокон шматками товщиною 3-5 див М’ясо для стейка не відбивається. Розрізняють 7 ступенів підсмажування стейка і у нас більш прийнятна медіум-просмаження, при якій середина шматка залишається рожевою, але це визначається смаком кухаря, часом і температурою готування. У цьому рецепті готуємо стейк з шийної частини свинини і м’ясо замаринуем в соєвому соусі, що збереже його соковитість.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 5.

Склад:

  • Стейк зі свинячої шиї – 5 шт.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Часник – 5 зубків.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Рослинне масло – для змазування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуйте всі інгредієнти для приготування страви. Часник очистіть і дрібно ножем нарубаєте.

Крок 2. Шийну частину свинини наріжте поперек волокон шматками товщиною не менше 3 см, або візьміть готові стейки.

Крок 3. Перекладіть стейки в посуд для маринування. По своєму смаку посипте їх сіллю з чорним перцем, влийте соєвий соус і додайте подрібнений часник. Стейки з приправами добре перемішайте і мінімум на 1 годину поставте в холодильник для маринування.

Крок 4. Після закінчення часу маринування увімкніть духовку на 200°С. Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла і викладіть на нього підготовлені стейки.

Крок 5. Запікайте стейки в духовці на середньому протягом 30 хвилин, тоді вони просмажаться повністю, але середина залишиться рожевою.

Крок 6. Для іншого ступеня підсмажування час запікання можете зменшити або збільшити.

Крок 7. Соковиті м’ясні стейки, запечені в духовці розкладіть на порційні тарілки, доповніть овочами і сервіруйте до столу гарячими. Приємного апетиту!