Відбивні з сиром і помідорами в духовці
Хорошим і швидким (французькою) варіантом приготування відбивних буде у вас запікання їх з сиром і помідорами в духовці. Поєднувати ці інгредієнти найкраще пошарово, тоді відбивна вийде дуже соковитою і покритою сирною скоринкою. Для відбивних потрібно вибрати охолоджене м’ясо з шийної частини або окорка, адже із замороженого м’яса відбивні м’якими не вийдуть.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 9 шт.
Склад:
- Свинячий ошийок – 1 кг
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сир – 200 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування дека.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед потрібно підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.
Крок 2. Свинину промити холодною водою, насухо витерти серветкою і нарізати поперек волокон на шматки товщиною не більше 1 см
Крок 3. М’ясо добре відбити з двох сторін кухонним молоточком. Відбивати можна через шматочок плівки, буде акуратніше.
Крок 4. Деко змастити олією і укласти на нього шматочки відбитій свинини.
Крок 5. Посипати відбивні сіллю з чорним перцем і нанести тонкий шар звичайної столової гірчиці.
Крок 6. Помідори промити, нарізати тонкими кружальцями і викласти поверх відбивних.
Крок 7. Посипати все зеленню – листям кінзи або петрушки.
Крок 8. Твердий сир нарізати слайсами і рівномірно розкласти поверх помідорів. Духовку включити на 180 градусів. Запікати відбивні з сиром і помідорами протягом 30 хвилин до рум’яної сирної скоринки. Сервірувати до столу приготоване блюдо гарячим, доповнивши його гарніром. Приємного апетиту!