Мясо в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Відбивні з сиром і помідорами в духовці

Хорошим і швидким (французькою) варіантом приготування відбивних буде у вас запікання їх з сиром і помідорами в духовці. Поєднувати ці інгредієнти найкраще пошарово, тоді відбивна вийде дуже соковитою і покритою сирною скоринкою. Для відбивних потрібно вибрати охолоджене м’ясо з шийної частини або окорка, адже із замороженого м’яса відбивні м’якими не вийдуть.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 9 шт.

Склад:

  • Свинячий ошийок – 1 кг
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир – 200 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування дека.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для страви.

Крок 2. Свинину промити холодною водою, насухо витерти серветкою і нарізати поперек волокон на шматки товщиною не більше 1 см

Крок 3. М’ясо добре відбити з двох сторін кухонним молоточком. Відбивати можна через шматочок плівки, буде акуратніше.

Крок 4. Деко змастити олією і укласти на нього шматочки відбитій свинини.

Крок 5. Посипати відбивні сіллю з чорним перцем і нанести тонкий шар звичайної столової гірчиці.

Крок 6. Помідори промити, нарізати тонкими кружальцями і викласти поверх відбивних.

Крок 7. Посипати все зеленню – листям кінзи або петрушки.

Крок 8. Твердий сир нарізати слайсами і рівномірно розкласти поверх помідорів. Духовку включити на 180 градусів. Запікати відбивні з сиром і помідорами протягом 30 хвилин до рум’яної сирної скоринки. Сервірувати до столу приготоване блюдо гарячим, доповнивши його гарніром. Приємного апетиту!