Свинина, запечена цілим шматком у фользі
Свинина, запечена цілим шматком у фользі, зазвичай готується для смачної нарізки до святкового столу, але вона може бути у вас заміною ковбасі для бутербродів і просто смачною їжею. У цьому рецепті свинину маринуємо, а потім, загорнувши у фольгу, запікаємо. Набір спецій для м’яса можна підібрати по своєму смаку.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Свинина – 1.2 кг
- Сіль – 2.5 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для запікання цілим шматком виберіть свинину з прошарками жиру, щоб м’ясо не вийшло сухим. Її промийте холодною водою, серветкою добре обсушити. Перекладіть свинину в посуд для маринування.
Крок 2. На шматок свинини насипте сіль.
Крок 3. Потім насипте чорний перець.
Крок 4. У цьому рецепті беремо хмелі-сунелі, але можете взяти будь-які прянощі і часник.
Крок 5. Вибрані прянощі насипте на м’ясо.
Крок 6. Потім руками сіль з прянощами ретельно втерти в м’ясо з усіх боків, адже це важливо.
Крок 7. На м’ясо покладіть кілька лаврових листочків. Потім накрийте м’ясо плоскою тарілкою, наведіть на неї будь-який вантаж і поставте свинину в холодне місце на 7 годин або на ніч для маринування.
Крок 8. Після закінчення цього часу замариновану свинину щільно загорніть в три шари фольги.
Крок 9. Духовку розігрійте до 200°С. Свинину перекладіть на деко або у форму і запікайте при цій температурі протягом 1 години. Потім температуру зменшити до 180 градусів і продовжите запікання ще 30 хвилин.
Крок 10. Запечену свинину, якщо готуєте для святкової нарізки, протягом декількох годин остудіть, трохи розгорнувши фольгу.
Крок 11. Охолоджену свинину вийміть з фольги і перекладіть на блюдо.
Крок 12. Приготовану свинину, запечену цілим шматком у фользі, можете тонко нарізати скибочками.
Крок 13. Декоруйте страву за своїм смаком і сервіруйте до святкового столу. Приємного апетиту!