Мясо в духовці – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Свинина, запечена цілим шматком у фользі

Свинина, запечена цілим шматком у фользі, зазвичай готується для смачної нарізки до святкового столу, але вона може бути у вас заміною ковбасі для бутербродів і просто смачною їжею. У цьому рецепті свинину маринуємо, а потім, загорнувши у фольгу, запікаємо. Набір спецій для м’яса можна підібрати по своєму смаку.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1.2 кг
  • Сіль – 2.5 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для запікання цілим шматком виберіть свинину з прошарками жиру, щоб м’ясо не вийшло сухим. Її промийте холодною водою, серветкою добре обсушити. Перекладіть свинину в посуд для маринування.

Крок 2. На шматок свинини насипте сіль.

Крок 3. Потім насипте чорний перець.

Крок 4. У цьому рецепті беремо хмелі-сунелі, але можете взяти будь-які прянощі і часник.

Крок 5. Вибрані прянощі насипте на м’ясо.

Крок 6. Потім руками сіль з прянощами ретельно втерти в м’ясо з усіх боків, адже це важливо.

Крок 7. На м’ясо покладіть кілька лаврових листочків. Потім накрийте м’ясо плоскою тарілкою, наведіть на неї будь-який вантаж і поставте свинину в холодне місце на 7 годин або на ніч для маринування.

Крок 8. Після закінчення цього часу замариновану свинину щільно загорніть в три шари фольги.

Крок 9. Духовку розігрійте до 200°С. Свинину перекладіть на деко або у форму і запікайте при цій температурі протягом 1 години. Потім температуру зменшити до 180 градусів і продовжите запікання ще 30 хвилин.

Крок 10. Запечену свинину, якщо готуєте для святкової нарізки, протягом декількох годин остудіть, трохи розгорнувши фольгу.

Крок 11. Охолоджену свинину вийміть з фольги і перекладіть на блюдо.

Крок 12. Приготовану свинину, запечену цілим шматком у фользі, можете тонко нарізати скибочками.

Крок 13. Декоруйте страву за своїм смаком і сервіруйте до святкового столу. Приємного апетиту!