Простий і дуже смачний рецепт курки на солі з лимоном в духовці
Курка на солі – це оригінальний рецепт для ситного і яскравого обіду. Також страву можна запекти з лимоном, що зробить його ще більш соковитим і ароматним. Спробуйте цікавий спосіб приготування і подачі.
Час готування: 1 година 25 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Сіль – 1 кг
- Лимон – 2 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Знімаємо з одного лимона цедру і вичавлюємо сік. Розмішуємо сік з цедрою, оливковою олією і спеціями без солі.
2. Промиваємо курку і обмазуємо її лимонної заправкою. Всередині розміщуємо залишився цілий лимон. Ніжки можна зв’язати ниткою або шматочком рукави для випікання.
3. На деко висипаємо кілограм солі і зверху розподіляємо зелень.
4. Укладаємо на заготівлю курку. Випікаємо страва 1 годину при температурі 160 градусів.
5. Готову курку з лимоном дістаємо з духовки, знімаємо з подушки і подаємо до столу. Приємного апетиту!