Курка на солі в духовці

Простий і дуже смачний рецепт курки на солі з лимоном в духовці

Курка на солі – це оригінальний рецепт для ситного і яскравого обіду. Також страву можна запекти з лимоном, що зробить його ще більш соковитим і ароматним. Спробуйте цікавий спосіб приготування і подачі.

Час готування: 1 година 25 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт.
  • Сіль – 1 кг
  • Лимон – 2 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Знімаємо з одного лимона цедру і вичавлюємо сік. Розмішуємо сік з цедрою, оливковою олією і спеціями без солі.

2. Промиваємо курку і обмазуємо її лимонної заправкою. Всередині розміщуємо залишився цілий лимон. Ніжки можна зв’язати ниткою або шматочком рукави для випікання.

3. На деко висипаємо кілограм солі і зверху розподіляємо зелень.

4. Укладаємо на заготівлю курку. Випікаємо страва 1 годину при температурі 160 градусів.

5. Готову курку з лимоном дістаємо з духовки, знімаємо з подушки і подаємо до столу. Приємного апетиту!