Свиняча рулька, запечена у фользі в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Рулька у фользі в духовці з овочами

Хоч і кажуть, що в рульки знаходиться жорстке м’ясо, цього не варто вірити: головне свинину правильно запекти. Вибрати рульку потрібно від 1,5 кг, оскільки якщо вона менше, там будуть одна шкіра та кості. Пропонуємо запекти голяшку разом з овочами, дають додатковий сік, який просочить м’ясо.

Час готування: 10 годин.

Порцій: 6.

Склад:

  • Рулька свиняча – 1,6 кг;
  • Морква – 4 шт.;
  • Гірчиця із зернами – 1 ст. л.;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Сіль – на смак;
  • Стебло селери – по своєму смаку;
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • Масло оливкове – 4 ст. л.;
  • Соус соєвий – 130 мл;
  • Суміш перців, прованські трави – по своєму смаку.

Процес приготування:

1. Добре промити рульку, поскоблить від бруду, знову промити і обсушити паперовими рушниками. За допомогою гострого ножа зробити в шкурі надрізи, щоб краще добре просочилося м’ясо.

2. З усіх боків натерти голяшку крупною сіллю.

3. Для маринаду змішати оливкову олію, соєвий соус, гірчицю, рідкий або розтоплений мед, суміш перців і улюблені приправи, видавити туди ж часточки часнику через прес. Ретельно перемішати.

4. Натерти цим маринадом свинячу частина з усіх боків, промазати під шкіркою, де це виходить.

5. Укласти свинячу ніжку в каструлю, зверху полити залишками маринаду, закрити і поставити на ніч у холодильник. Кілька разів протягом ночі рульку перевернути, щоб рівномірно розподілити маринад по м’ясу.

6. Вранці очистити цибулю з морквою, порізати стебло селери, цибулю нарізати півкільцями.

7. Моркву порізати уздовж навпіл і кожну половину нарізати півкільцями.

8. Форму для випічки змастити рослинним маслом, викласти в неї овочі, злегка підсолити і перемішати.

9. Поверх овочевий подушки викласти рульку і полити маринадом. Посипати все шматочками селери.

10. Накрити форму з овочами і м’ясом фольгою з усіх боків і поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 2 години. Через зазначений проміжок часу фольгу зняти, рульку перевернути, полити її виділився жиром і запікати ще півгодини до утворення золотистої скоринки.

11. Подавати добре потушенную рульку на подушці з овочів, з якими вона запікалася.

Приємного апетиту!