Рулька у фользі в духовці з овочами
Хоч і кажуть, що в рульки знаходиться жорстке м’ясо, цього не варто вірити: головне свинину правильно запекти. Вибрати рульку потрібно від 1,5 кг, оскільки якщо вона менше, там будуть одна шкіра та кості. Пропонуємо запекти голяшку разом з овочами, дають додатковий сік, який просочить м’ясо.
Час готування: 10 годин.
Порцій: 6.
Склад:
- Рулька свиняча – 1,6 кг;
- Морква – 4 шт.;
- Гірчиця із зернами – 1 ст. л.;
- Часник – 4 зубчики;
- Сіль – на смак;
- Стебло селери – по своєму смаку;
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
- Масло оливкове – 4 ст. л.;
- Соус соєвий – 130 мл;
- Суміш перців, прованські трави – по своєму смаку.
Процес приготування:
1. Добре промити рульку, поскоблить від бруду, знову промити і обсушити паперовими рушниками. За допомогою гострого ножа зробити в шкурі надрізи, щоб краще добре просочилося м’ясо.
2. З усіх боків натерти голяшку крупною сіллю.
3. Для маринаду змішати оливкову олію, соєвий соус, гірчицю, рідкий або розтоплений мед, суміш перців і улюблені приправи, видавити туди ж часточки часнику через прес. Ретельно перемішати.
4. Натерти цим маринадом свинячу частина з усіх боків, промазати під шкіркою, де це виходить.
5. Укласти свинячу ніжку в каструлю, зверху полити залишками маринаду, закрити і поставити на ніч у холодильник. Кілька разів протягом ночі рульку перевернути, щоб рівномірно розподілити маринад по м’ясу.
6. Вранці очистити цибулю з морквою, порізати стебло селери, цибулю нарізати півкільцями.
7. Моркву порізати уздовж навпіл і кожну половину нарізати півкільцями.
8. Форму для випічки змастити рослинним маслом, викласти в неї овочі, злегка підсолити і перемішати.
9. Поверх овочевий подушки викласти рульку і полити маринадом. Посипати все шматочками селери.
10. Накрити форму з овочами і м’ясом фольгою з усіх боків і поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 2 години. Через зазначений проміжок часу фольгу зняти, рульку перевернути, полити її виділився жиром і запікати ще півгодини до утворення золотистої скоринки.
11. Подавати добре потушенную рульку на подушці з овочів, з якими вона запікалася.
Приємного апетиту!