Чашушулі з баранини
Чашушулі з баранини нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове частування порадує насиченим смаком і дивним ароматом, подавайте до сімейного обіду або вечері.
Час приготування: 1 годину 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Баранина – 1,5 кг
- Пиво світле – 0,5 л.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Селера черешкова – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Базилік – 1 пучок.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Уцхо-сунелі – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Перець червоний гострий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Баранину добре промиваємо, нарізаємо на шматки середнього розміру і обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яної скоринки. Перекладаємо в казан або сотейник.
Крок 3. У цій же сковороді обсмажуємо порізаний тонкими пір’ям ріпчасту цибулю. Готуємо його до рум’янцю.
Крок 4. Перекладаємо цибулю в посуд з м’ясом. Вливаємо пиво, кип’ятимо і тушкуємо 50 хвилин.
Крок 5. Дрібно нарізаємо селера, болгарський перець і часник.
Крок 6. Обсмажуємо овочі на сковороді до м’якості і появи рум’янцю.
Крок 7. Перекладаємо овочі в загальну масу. Посипаємо сіллю, спеціями, доводимо до кипіння й тушкуємо близько 15 хвилин.
Крок 8. В цей час подрібнюємо зелень. Помідори розбираємо часточками.
Крок 9. Викладаємо підготовлені продукти в заготовку. Також додаємо гострий перець.
Крок 10. Перемішуємо і тушкуємо блюдо 10 хвилин.
Крок 11. Чашушулі з баранини готово! Розкладайте по тарілках і подавайте до столу.