Чашушулі – 8 рецептів класичного грузинської страви з покроковими фото

Чашушулі з баранини

Чашушулі з баранини нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Готове частування порадує насиченим смаком і дивним ароматом, подавайте до сімейного обіду або вечері.

Час приготування: 1 годину 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Баранина – 1,5 кг
  • Пиво світле – 0,5 л.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Селера черешкова – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Базилік – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Уцхо-сунелі – 1 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Перець червоний гострий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. Баранину добре промиваємо, нарізаємо на шматки середнього розміру і обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яної скоринки. Перекладаємо в казан або сотейник.

Крок 3. У цій же сковороді обсмажуємо порізаний тонкими пір’ям ріпчасту цибулю. Готуємо його до рум’янцю.

Крок 4. Перекладаємо цибулю в посуд з м’ясом. Вливаємо пиво, кип’ятимо і тушкуємо 50 хвилин.

Крок 5. Дрібно нарізаємо селера, болгарський перець і часник.

Крок 6. Обсмажуємо овочі на сковороді до м’якості і появи рум’янцю.

Крок 7. Перекладаємо овочі в загальну масу. Посипаємо сіллю, спеціями, доводимо до кипіння й тушкуємо близько 15 хвилин.

Крок 8. В цей час подрібнюємо зелень. Помідори розбираємо часточками.

Крок 9. Викладаємо підготовлені продукти в заготовку. Також додаємо гострий перець.

Крок 10. Перемішуємо і тушкуємо блюдо 10 хвилин.

Крок 11. Чашушулі з баранини готово! Розкладайте по тарілках і подавайте до столу.