Чашушулі – 8 рецептів класичного грузинської страви з покроковими фото

Чашушулі зі свинини по-грузинськи

Чашушулі зі свинини по-грузинськи – яскраве і ситне частування, перед якою важко встояти. Таке апетитне блюдо точно різноманітить ваше меню і прикрасить стіл. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковим описом процесу і фотографіями.

Час готування – 7 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Склад:

  • Свинина – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Аджика – 1 ч. л.
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Окріп – 0,5 склянки
  • Кінза – 5 гілочок.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Петрушка – 5 гілок.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Уцхо-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Реган – 1 ч. л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.

Для маринаду м’яса:

  • Аджика – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет винний білий – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину промиваємо під водою і нарізаємо невеликими шматками.

Крок 2. Викладаємо м’ясо в глибоку миску, доповнюємо його аджикою, сіллю і винним оцтом. Перемішуємо і маринуємо близько 5 годин.

Крок 3. Обсмажуємо м’ясо до готовності на рослинній олії.

Крок 4. Доповнюємо свинину подрібненою цибулею. Перемішуємо і готуємо 5 хвилин.

Крок 5. Подрібнюємо помідори і перемішуємо їх з подрібненим часником.

Крок 6. Додаємо до м’яса аджику і перемішуємо.

Крок 7. Далі викладаємо масу з помідорів з часником. Вливаємо окріп. Знову перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.

Крок 8. Додаємо сіль і спеції.

Крок 9. Масу викладаємо в подрібнену зелень, перемішуємо, кип’ятимо і прибираємо з вогню.

Крок 10. Чашушулі зі свинини по-грузинськи готові. Подавайте до столу і пригощайтеся!