Чашушулі – 8 рецептів класичного грузинської страви з покроковими фото

Рецепт чашушулі в мультиварці

Рецепт чашушулі в мультиварці – це справжня знахідка для багатьох господинь. З його допомогою ви швидко і легко приготуєте апетитне грузинське блюдо. Подавайте частування до домашнього столу з хлібом, лавашем або вашими улюбленими гарнірами. Встояти неможливо!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.
  • Сік томатний – 100 мл
  • Вино червоне – 70 мл
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими шматками.

Крок 2. У чашу мультиварки розтоплюємо шматок вершкового масла.

Крок 3. Опускаємо в масло куряче філе. Готуємо в режимі «смаження».

Крок 4. Додаємо до курки півкільця цибулі. Перемішуємо і обсмажуємо.

Крок 5. Викладаємо в загальну масу тонку соломку болгарського перцю.

Крок 6. В окремій мисці змішуємо томатний сік з гвоздикою і корицею.

Крок 7. Вливаємо томатну суміш в м’ясо, солимо за смаком і готуємо ще три хвилини.

Крок 8. Додаємо подрібнену зелень.

Крок 9. Вливаємо трохи червоного вина. Даємо заготівлі прокипіти 4 хвилини.

Крок 10. Перемішуємо вміст і закриваємо кришку.

Крок 11. Готуємо в режимі для гасіння 20 хвилин.

Крок 12. Чашушулі в мультиварці готові. Подавайте до столу і швидше пробуйте!