Шашлик з гомілки індички
Шашлик з гомілки індички можна готувати різними способами. Гомілки можна маринувати цілком або акуратно зрізати м’ясо з кістки. До того ж ці частини тушки індички найбільш жирні і тому шашлик виходить дуже ситним та смачним.
Час готування – 3 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Філе гомілки індички – 0,6 кг
- Масло рослинне – 70 мл
- Лимон – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Петрушка сушена – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Гірчиця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре помийте лимон і цедру натріть його на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Змішайте цибулю і лимонну цедру, перемніть їх руками, щоб вони пустили сік.
Крок 2. Філе індички наріжте невеликими порційними шматочками. Складіть м’ясо в миску і додайте до нього суміш цибулі і лимонної цедри.
Крок 3. В окрему миску видавити лимонний сік, додайте гірчицю, соєвий соус, рослинна олія, сіль, подрібнені часникові зубчики і спеції, все добре перемішайте.
Крок 4. Отриманим маринадом залийте індичку, руками перемішайте м’ясо і залиште мінімум на 3 години.
Крок 5. За цей час розпаліть багаття і підготуйте вугілля. М’ясо нанизайте на шампури і помістіть над гарячим вугіллям. Смажте шашлик приблизно 20-25 хвилин, періодично повертаючи з боку в бік. Він повинен пропектися і зарум’яниться.
Крок 6. Соковитий шашлик з гомілки індички подавайте в гарячому вигляді зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!