Шашлик з індички в духовці
Шашлик з індички в духовці – рішення для домосідів. Якщо хочеться шашлику, а на вулиці підходить для цього погода, не треба засмучуватися. Ми розповімо, як приготувати індичку в кращих традиціях вуличної їжі і м’ясо дійсно виходить соковитим і смачним.
Час готування – 3 ч.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Філе індички – 300 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Помідори черрі – 9-10 шт.
- Йогурт натуральний – 80 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Куркума – 1 щіпка.
- Імбир сушений мелений – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Помідори помийте. Зачистите філе індички від пленочек, обмийте проточною водою і просушіть паперовими серветками. Очистіть зубчики часнику від лушпиння і зріжте корінці.
Крок 2. Філе індички наріжте великими порційними шматками.
Крок 3. М’ясо перекладіть в миску. Викладіть на філе йогурт, додайте мелену паприку, куркуму, мелений імбир, сіль і перець. Пропустіть через прес зубчики часнику.
Крок 4. Добре перемішайте м’ясо з йогуртом і спеціями. Затягніть миску харчовою плівкою і залиште в холодильнику маринуватися на 2-3 години.
Крок 5. Увімкніть Духовку трохи заздалегідь, щоб вона встигла прогрітися до 180 градусів. Нанизайте На дерев’яні шпажки шматки філе індички і помідори черрі.
Крок 6. Візьміть форму для запікання такого розміру, щоб шашлик в ній знаходився на вазі.
Крок 7. Запікайте шашлик в духовці при 180 градусах протягом 30-35 хвилин.
Крок 8. Готовий шашлик з індички перекладіть на блюдо. Подавайте його з будь-якими соусами по своєму смаку, можна додати свіжу зелень і овочі. Приємного апетиту!