Шашлик з індички з цедрою лимона
Шашлик з індички з цедрою лимона – чудове біле м’ясо з легкою кислинкою, яка тільки підкреслює смак. Тому напередодні теплих вихідних такий легкий і перевірений рецепт буде як не можна до речі. Запасіться всіма необхідними продуктами, гарним настроєм та чудовий пікнік вам забезпечений.
Час готування – 180 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- Сіль поварена – 1 ч. л.
- Грудка індички (мале філе) – 2 кг
- Лимон – 1 шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Перець червоний гострий мелений – за смаком.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Часник гранульований – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Маринад з цедрою лимона і пряними спеціями надає м’яса індички чарівний смак. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Крок 2. Мале філе грудки індички обмийте і просушіть паперовими рушниками. Наріжте м’ясо великими кубиками, покладіть його в ємність для маринування.
Крок 3. Помийте лимон гарячою водою і наріжте його прямо з цедрою. Додайте до м’яса лимон, сіль, соєвий соус і спеції.
Крок 4. Добре перемішайте м’ясо, щоб воно рівномірно покрилося маринадом. Залиште індичку маринуватися при кімнатній температурі на пару годин. Але також можна маринувати індичку протягом доби, але вже в холодильнику.
Крок 5. Добре промаринованную індичку нанизайте на шампури і помістіть над гарячим вугіллям.
Крок 6. Смажте шашлик до рум’яної скоринки, час від часу ворочайте з боку в бік.
Крок 7. Шашлик з індички з цедрою лимона виходить дуже соковитим з цитрусовим смаком, подавайте його, поки він гарячий. Приємного апетиту!