Шашлик з індички – 8 рецептів самого смачного маринаду з покроковими фото

Шашлик з індички з цедрою лимона

Шашлик з індички з цедрою лимона – чудове біле м’ясо з легкою кислинкою, яка тільки підкреслює смак. Тому напередодні теплих вихідних такий легкий і перевірений рецепт буде як не можна до речі. Запасіться всіма необхідними продуктами, гарним настроєм та чудовий пікнік вам забезпечений.

Час готування – 180 хв.

Час приготування – 60 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Грудка індички (мале філе) – 2 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Перець червоний гострий мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Часник гранульований – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Маринад з цедрою лимона і пряними спеціями надає м’яса індички чарівний смак. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Крок 2. Мале філе грудки індички обмийте і просушіть паперовими рушниками. Наріжте м’ясо великими кубиками, покладіть його в ємність для маринування.

Крок 3. Помийте лимон гарячою водою і наріжте його прямо з цедрою. Додайте до м’яса лимон, сіль, соєвий соус і спеції.

Крок 4. Добре перемішайте м’ясо, щоб воно рівномірно покрилося маринадом. Залиште індичку маринуватися при кімнатній температурі на пару годин. Але також можна маринувати індичку протягом доби, але вже в холодильнику.

Крок 5. Добре промаринованную індичку нанизайте на шампури і помістіть над гарячим вугіллям.

Крок 6. Смажте шашлик до рум’яної скоринки, час від часу ворочайте з боку в бік.

Крок 7. Шашлик з індички з цедрою лимона виходить дуже соковитим з цитрусовим смаком, подавайте його, поки він гарячий. Приємного апетиту!