Ганаш з білого шоколаду для покриття торта
Ганаш, приготований за цим рецептом, відмінно підходить для додання тортам дзеркальної гладкості і для повітряної ніжною начинки капкейків.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1 торт діаметром 12 див.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 230 гр.
- Пудра цукрова – 210 р.
- Шоколад білий – 200 гр.
- Екстракт ванілі – 1 ст. л.
- Барвник харчовий (за бажанням) – 1-2 краплі.
Процес приготування:
1. 2 плитки білого молочного шоколаду розламуємо на плитки невеликого розміру і тушкуємо на водяній бані, постійно помішуючи.
2. Доводимо солодку масу до однорідної консистенції, без єдиного шматочка.
3. У глибокій тарілці змішуємо цукрову пудру і масло, нарізане невеликими кубиками. Перебиваємо до повітряної консистенції за допомогою заглибного або стаціонарного блендера.
4. Збиваємо вершкову суміш до повного розчинення пудри і збільшення в об’ємі, як правило, займає це близько 5-7 хвилин.
5. Рідкий шоколад акуратно вливаємо в повітряно-вершкову масу.
6. Знову перебиваємо до однорідності, приблизно 3-4 хвилини і додаємо екстракт ванілі, перемішуємо.
7. З рідкої ваніллю потрібно поводитися дуже обережно, так як рідина може зіпсувати щільну текстуру ганаша, тому краще використовувати пасту.
8. У напівготовий крем додаємо кілька крапель харчового барвника.
9. В черговий раз перебиваємо масу близько 2 хвилин і наш ідеальний ганаш готовий!