Шоколадний ганаш для вирівнювання і покриття торта – 8 рецептів з покроковими фото

Ганаш з білого шоколаду для покриття торта

Ганаш, приготований за цим рецептом, відмінно підходить для додання тортам дзеркальної гладкості і для повітряної ніжною начинки капкейків.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 торт діаметром 12 див.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 230 гр.
  • Пудра цукрова – 210 р.
  • Шоколад білий – 200 гр.
  • Екстракт ванілі – 1 ст. л.
  • Барвник харчовий (за бажанням) – 1-2 краплі.

Процес приготування:

1. 2 плитки білого молочного шоколаду розламуємо на плитки невеликого розміру і тушкуємо на водяній бані, постійно помішуючи.

2. Доводимо солодку масу до однорідної консистенції, без єдиного шматочка.

3. У глибокій тарілці змішуємо цукрову пудру і масло, нарізане невеликими кубиками. Перебиваємо до повітряної консистенції за допомогою заглибного або стаціонарного блендера.

4. Збиваємо вершкову суміш до повного розчинення пудри і збільшення в об’ємі, як правило, займає це близько 5-7 хвилин.

5. Рідкий шоколад акуратно вливаємо в повітряно-вершкову масу.

6. Знову перебиваємо до однорідності, приблизно 3-4 хвилини і додаємо екстракт ванілі, перемішуємо.

7. З рідкої ваніллю потрібно поводитися дуже обережно, так як рідина може зіпсувати щільну текстуру ганаша, тому краще використовувати пасту.

8. У напівготовий крем додаємо кілька крапель харчового барвника.

9. В черговий раз перебиваємо масу близько 2 хвилин і наш ідеальний ганаш готовий!