Сирний пиріг – 10 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Сирно-цибулевий пиріг

Сирно-цибульний пиріг – це дуже смачне, ароматне і поживне частування для вашого домашнього столу. Апетитний пиріг можна подавати в якості перекусу або до сімейного обіду. Приготувати його не складе особливої праці. Беріть на замітку кулінарну ідею з покроковим описом процесу.

Час готування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 8

Склад:

  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для основи:

  • Борошно – 2 склянки
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Для заливного тіста:

  • Сметана – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо м’яке і еластичне тісто, яке будемо використовувати в якості основи пирога. З борошна, вершкового масла, сметани, розпушувача і солі формуємо гладкий еластичний ком. Кладемо його на годину в холодильник.

Крок 2. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії. Солимо і перчимо за смаком.

Крок 3. Підготовлене тісто розкачуємо і викладаємо у форму для випікання, змащену маслом. Формуємо бортики. По тесту розподіляємо обсмажений ріпчасту цибулю.

Крок 4. Натираємо сир і розподіляємо його по луковому шару.

Крок 5. Підготуємо холодець тісто. Добре перемішуємо яйця, сметану, майонез, борошно, сіль і розпушувач. Вимішуємо до утворення гладкого тягучого тіста без грудочок.

Крок 6. Заливаємо начинку пирога рідкуватим тестом.

Крок 7. Заливне тісто має рівномірно покривати заготовку.

Крок 8. Відправляємо пиріг в розігріту до 170 градусів духовку. Готуємо 35-40 хвилин.

Крок 9. Сирно-цибулевий пиріг готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!