Сирний пиріг на кефірі в духовці
Сирний пиріг на кефірі в духовці виходить пишним, рум’яним і неймовірно апетитною. Ніжна начинка з тягнеться сиру нікого не залишить байдужим. Для приготування яскравого домашнього пирога використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час готування – 55 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Кефір – 200 мл
- Борошно цільнозернові – 180 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир плавлений – 2 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Насіння льону – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку миску. Додаємо сіль і збиваємо міксером або віночком.
Крок 2. Вливаємо в яєчну суміш вказану кількість кефіру.
Крок 3. Висипаємо сюди борошно з содою.
Крок 4. Вимішуємо вміст до однорідності і зникнення грудочок.
Крок 5. У підготовлене кефірний тісто відправляємо тертий твердий сир і невеликі кубики плавленого сиру.
Крок 6. Акуратно перемішуємо тісто з сирною начинкою і також вмішуємо сюди рослинне масло.
Крок 7. Виливаємо тісто з сиром у форму для випікання. Посипаємо поверхню насінням льону.
Крок 8. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо до рум’янцю близько 40 хвилин.
Крок 9. Сирний пиріг на кефірі в духовці готовий. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!