Сирний пиріг – 10 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Осетинський пиріг з сиром і зеленню

Осетинський пиріг з сиром і зеленню – це знамените частування, перед яким неможливо встояти. Приготувати апетитну страву осетинської кухні кожен зможе в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної збірки. Подавайте пиріг до святкового столу або сімейного обіду.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг
  • Вода – 180 мл
  • Молоко – 180 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.

Для начинки:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сир бринза – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для замішування дріжджового тіста.

Крок 2. Нагріваємо молоко і воду. Виливаємо їх в глибоку миску. Сюди ж додаємо рослинне масло, сіль і сухі дріжджі. Добре все перемішуємо.

Крок 3. Просіваємо сюди борошно і замішуємо однорідне м’яке тісто. Перекладаємо його на робочу поверхню і вимішуємо руками близько 8-10 хвилин. Довгий вимішування зробить продукт менш липким.

Крок 4. Повертаємо тісто назад у глибоку миску. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце.

Крок 5. В цей час займемося начинкою. Підготуємо необхідні продукти. Заздалегідь подрібнюємо зелень і відварюємо курячі яйця.

Крок 6. Два види сиру натираємо на тертці і кладемо в глибоку посуд. Сюди ж натираємо відварені яйця, додаємо зелень, сіль і чорний мелений перець. Добре все перемішуємо.

Крок 7. Тісто ділимо на чотири рівні частини. З цих частин формуємо акуратні кульки. Прикриваємо їх серветкою. Начинку також поділяємо на чотири рівні частини.

Крок 8. Кожен шар тіста розкачуємо в тонкий коло. По центру викладаємо начинку.

Крок 9. Збираємо краї тіста навколо начинки. Щільно їх з’єднуємо.

Крок 10. Перевертаємо мішечок з начинкою, щоб місце скріплення виявилося внизу. Руками акуратно розтягуємо заготовку. Необхідно отримати акуратний плоский круг. Також чинимо з усіма частинами. По центру робимо невеликий отвір. З нього буде виходити пар при випіканні, тому пиріг не розірве.

Крок 11. Всі випікаємо коржі 18-20 хвилин при температурі 240 градусів. Складаємо коржі один на одного, обмазуючи вершковим маслом.

Крок 12. Осетинський пиріг з сиром і зеленню готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!