Осетинський пиріг з сиром і зеленню
Осетинський пиріг з сиром і зеленню – це знамените частування, перед яким неможливо встояти. Приготувати апетитну страву осетинської кухні кожен зможе в домашніх умовах. Для цього скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої кулінарної збірки. Подавайте пиріг до святкового столу або сімейного обіду.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 0,5 кг
- Вода – 180 мл
- Молоко – 180 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Дріжджі сухі – 8 гр.
Для начинки:
- Сир твердий – 200 гр.
- Сир бринза – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для замішування дріжджового тіста.
Крок 2. Нагріваємо молоко і воду. Виливаємо їх в глибоку миску. Сюди ж додаємо рослинне масло, сіль і сухі дріжджі. Добре все перемішуємо.
Крок 3. Просіваємо сюди борошно і замішуємо однорідне м’яке тісто. Перекладаємо його на робочу поверхню і вимішуємо руками близько 8-10 хвилин. Довгий вимішування зробить продукт менш липким.
Крок 4. Повертаємо тісто назад у глибоку миску. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце.
Крок 5. В цей час займемося начинкою. Підготуємо необхідні продукти. Заздалегідь подрібнюємо зелень і відварюємо курячі яйця.
Крок 6. Два види сиру натираємо на тертці і кладемо в глибоку посуд. Сюди ж натираємо відварені яйця, додаємо зелень, сіль і чорний мелений перець. Добре все перемішуємо.
Крок 7. Тісто ділимо на чотири рівні частини. З цих частин формуємо акуратні кульки. Прикриваємо їх серветкою. Начинку також поділяємо на чотири рівні частини.
Крок 8. Кожен шар тіста розкачуємо в тонкий коло. По центру викладаємо начинку.
Крок 9. Збираємо краї тіста навколо начинки. Щільно їх з’єднуємо.
Крок 10. Перевертаємо мішечок з начинкою, щоб місце скріплення виявилося внизу. Руками акуратно розтягуємо заготовку. Необхідно отримати акуратний плоский круг. Також чинимо з усіма частинами. По центру робимо невеликий отвір. З нього буде виходити пар при випіканні, тому пиріг не розірве.
Крок 11. Всі випікаємо коржі 18-20 хвилин при температурі 240 градусів. Складаємо коржі один на одного, обмазуючи вершковим маслом.
Крок 12. Осетинський пиріг з сиром і зеленню готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!