Житній хліб в хлібопічці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Корисний житній цільнозерновий хліб в домашніх умовах

З великою радістю хочу поділитися чудовим рецептом ароматного і апетитного житнього хліба, приготованого з цільнозерновий борошна. Скористайтеся цим чудовим рецептом і приготуйте домашній хліб. Я запевняю, що після цього ви перестанете купувати хліб у магазині.

Час приготування: 2 години 15 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Вода питна – 350 мл
  • Сіль – за смаком
  • Насіння – за смаком
  • Горіхи – за смаком
  • Суміш овочева – за смаком
  • Борошно пшеничне цільнозернові – 150 гр.
  • Борошно житнє цільнозернові – 350 гр.
  • Дріжджі пресовані – 25 гр.
  • Спеції – за смаком
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Пресовані дріжджі з’єднайте з теплою питною водою, перемішайте і дочекайтеся, коли дріжджі почнуть працювати.

2. Горіхи і насіння обсмажте на сухій сковороді.

3. У глибокій ємності з’єднайте цільнозернове житнє і пшеничне борошно, спеції, сіль і обсмажені горіхи і насіння.

4. У якості підсилювачів смаку я використовувала суху овочеву суміш.

5. Влийте підійшли дріжджі.

6. Замісіть м’яке еластичне тісто. Накрийте кухонним рушником і залиште тісто підійти приблизно на 30 хвилин.

7. Влийте рослинне масло, обімніть тісто і залиште підійти ще раз.

8. Коли тісто підійде вдруге, сформуйте хлібець, викладіть на силіконовий килимок.

9. Зробіть поздовжні надрізи і залиште хліб підійти під чистим кухонним рушником.

10. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Ароматний хліб повністю остудіть.

11. Житній цільнозерновий хліб наріжте на скибочки і подавайте до столу.

Приємного апетиту!