Корисний житній цільнозерновий хліб в домашніх умовах
З великою радістю хочу поділитися чудовим рецептом ароматного і апетитного житнього хліба, приготованого з цільнозерновий борошна. Скористайтеся цим чудовим рецептом і приготуйте домашній хліб. Я запевняю, що після цього ви перестанете купувати хліб у магазині.
Час приготування: 2 години 15 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 12
Інгредієнти:
- Вода питна – 350 мл
- Сіль – за смаком
- Насіння – за смаком
- Горіхи – за смаком
- Суміш овочева – за смаком
- Борошно пшеничне цільнозернові – 150 гр.
- Борошно житнє цільнозернові – 350 гр.
- Дріжджі пресовані – 25 гр.
- Спеції – за смаком
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Пресовані дріжджі з’єднайте з теплою питною водою, перемішайте і дочекайтеся, коли дріжджі почнуть працювати.
2. Горіхи і насіння обсмажте на сухій сковороді.
3. У глибокій ємності з’єднайте цільнозернове житнє і пшеничне борошно, спеції, сіль і обсмажені горіхи і насіння.
4. У якості підсилювачів смаку я використовувала суху овочеву суміш.
5. Влийте підійшли дріжджі.
6. Замісіть м’яке еластичне тісто. Накрийте кухонним рушником і залиште тісто підійти приблизно на 30 хвилин.
7. Влийте рослинне масло, обімніть тісто і залиште підійти ще раз.
8. Коли тісто підійде вдруге, сформуйте хлібець, викладіть на силіконовий килимок.
9. Зробіть поздовжні надрізи і залиште хліб підійти під чистим кухонним рушником.
10. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Ароматний хліб повністю остудіть.
11. Житній цільнозерновий хліб наріжте на скибочки і подавайте до столу.
Приємного апетиту!