Паштет з курячої печінки – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Паштет з курячої печінки з вершковим маслом

Смачний і ніжний паштет з курячої печінки виходить абсолютно особливим, якщо при його приготуванні використовується вершкове масло. Це додає консистенції паштету деяку кремовість і легкість. Спробуйте!

Склад:

  • Печінка куряча свіжа – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Мелений чорний перець – ½ ч. л.
  • Паприка – ½ ч. л.
  • Зелень свіжа – за бажанням

Процес приготування:

1. Для початку вам потрібно ретельно вибрати найсвіжішу курячу печінку, яка не піддавалася заморожуванню. Її потрібно ретельно вимити, після чого обрізати всі плівки і жир з шматочків. Печінка можете додатково нарізати шматочками перед обсмаженням.

2. На суху чисту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла, після чого поставте сковороду на вогонь і злегка розігрійте. Опустіть туди печінку, додайте сіль і спеції. Печінка обсмажуйте до готовності на помірному вогні, регулярно перемішуючи.

3. Коли печінка вже буде готова, покладіть невеликий шматочок вершкового масла в ємність з продуктом, перемішайте і дайте злегка охолонути. Після того, як печінка охолоне, можна буде продовжувати готувати паштет.

4. За допомогою заглибного блендера доведіть печінка з маслом до рівномірної, однорідної консистенції. Печінка повинна бути повністю подрібнена і не містити ніяких шматочків на складі.

5. Далі потрібно почати формувати з печінки рулет з маслом. Вершкове масло потрібно вийняти з холодильника, щоб воно досить сильно размягчилось. Якщо ви будете використовувати зелень, то промийте, обсушіть і порубаєте її за допомогою гострого ножа.

6. Розстеліть на обробній дошці харчову плівку і рівним шаром розподілите паштет по плівці за допомогою ножа. Потім сформуйте шар з вершкового масла, який, у свою чергу, присипте нарубаною зеленню. Рулет акуратно скрутіть і оберніть плівкою, після чого приберіть конструкцію в холодильник як мінімум на годину.

7. Через певний час вийміть рулет з холодильника, зніміть плівку, а сам продукт наріжте скибочками і подавайте до столу з хлібом або в якості окремої закуски на святковому столі.

Приємного апетиту!