Паштет з курячої печінки з вершковим маслом
Смачний і ніжний паштет з курячої печінки виходить абсолютно особливим, якщо при його приготуванні використовується вершкове масло. Це додає консистенції паштету деяку кремовість і легкість. Спробуйте!
Склад:
- Печінка куряча свіжа – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Мелений чорний перець – ½ ч. л.
- Паприка – ½ ч. л.
- Зелень свіжа – за бажанням
Процес приготування:
1. Для початку вам потрібно ретельно вибрати найсвіжішу курячу печінку, яка не піддавалася заморожуванню. Її потрібно ретельно вимити, після чого обрізати всі плівки і жир з шматочків. Печінка можете додатково нарізати шматочками перед обсмаженням.
2. На суху чисту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла, після чого поставте сковороду на вогонь і злегка розігрійте. Опустіть туди печінку, додайте сіль і спеції. Печінка обсмажуйте до готовності на помірному вогні, регулярно перемішуючи.
3. Коли печінка вже буде готова, покладіть невеликий шматочок вершкового масла в ємність з продуктом, перемішайте і дайте злегка охолонути. Після того, як печінка охолоне, можна буде продовжувати готувати паштет.
4. За допомогою заглибного блендера доведіть печінка з маслом до рівномірної, однорідної консистенції. Печінка повинна бути повністю подрібнена і не містити ніяких шматочків на складі.
5. Далі потрібно почати формувати з печінки рулет з маслом. Вершкове масло потрібно вийняти з холодильника, щоб воно досить сильно размягчилось. Якщо ви будете використовувати зелень, то промийте, обсушіть і порубаєте її за допомогою гострого ножа.
6. Розстеліть на обробній дошці харчову плівку і рівним шаром розподілите паштет по плівці за допомогою ножа. Потім сформуйте шар з вершкового масла, який, у свою чергу, присипте нарубаною зеленню. Рулет акуратно скрутіть і оберніть плівкою, після чого приберіть конструкцію в холодильник як мінімум на годину.
7. Через певний час вийміть рулет з холодильника, зніміть плівку, а сам продукт наріжте скибочками і подавайте до столу з хлібом або в якості окремої закуски на святковому столі.
Приємного апетиту!