Паштет з курячої печінки – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Паштет з курячої печінки з вершками

Ніжний повітряний паштет з курячої печінки з вершками – відмінне блюдо, яке буде доречним навіть у святковий день. Приготувати таку страву досить легко, якщо дотримати технологічний процес і підійти до готуванні з гарним настроєм.

Склад:

  • Печінка куряча – 0,5 кг
  • Вершки (не менше 20%) – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика луковичка
  • Масло – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
  • Сушена зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Курячу печінку, обов’язково свіжу і не поддававшуюся заморожуванню, промийте в проточній воді і позбавте від плювок, жиру та інших непотрібних вкраплень. Посоліть і поперчіть продукт, після чого займіться цибулькою.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть холодною проточною водою. Потім наріжте цибулю за допомогою гострого ножа і відправте пассироваться на розтопленому вершковому маслі в сковороді.

3. У сковороду до цибулі додайте підготовлені шматочки печінки. На помірному вогні обсмажуйте печінку до повної готовності – приблизно десять-п’ятнадцять хвилин. За цей час печінка буде повністю готова до подальших маніпуляцій.

4. Готову печінку помістіть в стаціонарний блендер або скористайтеся занурювальним приладом, щоб довести печінку з цибулею до однорідної кремоподібної консистенції. В цей же час на повільному вогні загустіть вершки в толстодонной каструлі.

5. Введіть нагріті загустілі вершки в чашу блендера з печінкою і знову збийте всі інгредієнти разом. Після цього викладіть готовий паштет в зручну ємність і подавайте до столу. Зберігати такий паштет в холодильнику можна буквально пару днів під кришкою або плівкою.