Гострі помідори по-корейськи з часником
Страва сподобається тим, хто любить закуски погостріше. До складу інгредієнтів входить досить велика кількість часнику і пекучого перцю. Маринується блюдо близько 8 годин.
Час готування – 9 ч.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Помідори – 500 гр.
- Часник – 6-8 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Перець пекучий – 1 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Петрушка – 1 пучок.
- Соус соєвий – 40 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 20 мл
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Для приготування закуски нам знадобиться одна морква. Позбавляємо її від верхнього шару і промиваємо проточною водою, ретельно прибираючи бруд пальцями. Щоб нарізаної моркви не було зайвої вологи, просочуємо її паперовим рушником. Потім подрібнюємо у вигляді соломки.
2. Томати висипаємо в раковину і промиваємо кожен плід окремо. Обтираем помідори рушником і розрізаємо на 4 частини. Позбавляємося від ділянок, які залишилися в тому місці, де кріпилися плодоніжки.
3. Очищаємо і стерилізуємо тару для зберігання закуски. Викладаємо на дно ємності часточки помідорів.
4. Промиваємо перець, кинзу і петрушку проточною водою перед подальшою обробкою. Чекаємо, поки інгредієнти обсохнуть, а потім вирізаємо серцевину з перцю. Нарізаємо перець і зелень дрібними шматочками.
5. Відкладаємо необхідну кількість зубчиків часнику, у яких видаляємо лушпиння. Нарізаємо їх. Викладаємо всі інгредієнти в блендер. Додаємо соус, цукор, масло і оцет. Збиваємо продукти. Заливаємо сумішшю помідори в банці і накриваємо тару кришкою. Ставимо закуску в холодильник на 8 годин.
Приємного апетиту!