Суп з кукурудзою – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Суп з кукурудзою та горошком

Суп з кукурудзою та горошком являє собою легке у виконанні блюдо. Різноманітність овочів перетворює суп в гарне і ситне частування. В даному випадку для приготування використовується вода. Однак при бажанні допускається використовувати овочевий або курячий бульйон. Кожен приймає рішення самостійно.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Горошок заморожений – 1/3 склянки
  • Кукурудза заморожена – 1/3 склянки
  • Корінь селери – за смаком.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Вершки густі – 1 ст. л.
  • Розмарин – 1 гілочка.
  • Чебрець – 1 гілочка.
  • Куркума мелена – 1 / 3 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Крок 1. Зчищаємо шкіру з кореня селери і моркви, з цибулі та часнику – лушпиння. Овочі довільно ріжемо і відправляємо в каструлю. Закладаємо гілочки розмарину і чебрецю.

Крок 2. Почищену картоплю ріжемо крупно, і викладаємо в каструлю. Присмачую вершковим маслом. Ставимо на плиту, встановлюємо невеликий вогонь. Тушкуємо під кришкою, не забуваючи помішувати.

Крок 3. Наливаємо рідина, залишаємо склянку від загальної кількості, і чекаємо, коли закипить. Після закипання продовжуємо варити 15 хвилин.

Крок 4. Склянку води виливаємо в миску і всипаємо борошно. Гарненько розмішуємо, розбиваючи грудочки. Для зручності використовуємо віночок.

Крок 5. Присмачую вершками і насипаємо куркуму. Розмішуємо до однорідності.

Крок 6. Вершкову заливку вводимо в суп і паралельно розмішуємо, щоб маса рівномірно розподілилася.

Крок 7. Викладаємо кукурудзу та горошок.

Крок 8. Приправляємо суп сіллю, перцем. Додаємо спеції за смаком. Чекаємо закипання. Варимо кілька хвилин. Вимикаємо плиту.

Крок 9. Настоявшийся суп розливаємо по порціях і пригощаємо рідних і близьких. Приємного апетиту!