Розсольник класичний – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Розсольник на курячому бульйоні

Розсольник на курячому бульйоні – це легкий варіант всім відомої першої страви, який готується з обов’язковим додаванням кислих бочкових огірків та ситної перловки. Використовуючи вже готову основу, ми помітно скоротимо свій витрачений час та зусилля.

Час приготування – 1 год. 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5 л.

Інгредієнти:

  • Бульйон курячий – 4 л.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 500 гр.
  • Перловка – 100 гр.
  • Огірок солоний – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Філе куряче відварене – 150 гр.
  • Соль – 1 ст.л.
  • Розсіл – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Бульйон виливаємо в каструлю відповідного об’єму та доводимо до кипіння.

Крок 2. Перловку на півгодини заливаємо окропом, а потім висипаємо в бульйон – вогнетривкий посуд закриваємо кришкою і томимо крупу на невеликому вогні близько 30 хвилин.

Крок 3. Дрібно рубаємо огірки і 4-5 хвилин обсмажуємо на розігрітій олії.

Крок 4. Перекладаємо огірочки в тарілку, а на тій же сковороді пасеруємо до м’якості терту моркву та нарізану цибулю.

Крок 5. Овочі викладаємо до огірків, підрум’янюємо невеликі шматочки курки.

Крок 6. До готової перловки висипаємо картопляні кубики, варимо протягом 10 хвилин.

Крок 7. Потім вводимо обсмажені інгредієнти та проварюємо страву ще 10 хвилин.

Крок 8. Додаємо розсіл, сіль та листочок лавра.

Крок 9. Стомлюємо розсольник ще 5 хвилин і переходимо до подачі. Смачного!