Розсольник зі свининою і перловкою
Розсольник зі свининою і перловкою – це класика російської кухні і, ніякі заміни у вигляді рису або квасолі жодним чином не замінять основний компонент цього супу. Перловка, як і солоні огірочки – це основа, завдяки якій перша страва має тим самим неповторним смаком.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- М’якоть свиняча – 300 гр.
- Перловка – 4 ст. л.
- Картопля – 3-4 шт.
- Огірки солоні – 2-3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Корінь селери – 1/2 шт.
- Стебло селери – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сметана для подачі.
- Сіль – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Свинину відварюємо з додаванням ½ кореня селери, однією очищеної морквою і сіллю. Відварне м’ясо виймаємо разом з усіма добавками, а в бульйон засипаємо промиту крупу.
Крок 2. Паралельно обсмажуємо до м’якості дрібно нарізаний стебло селери, морква і цибуля.
Крок 3. Доповнюємо засмажку кубиками солоного огірка, перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини.
Крок 4. Овочі присмачую томатною пастою і 1-2 половниками бульйону, тушкуємо компоненти на невеликому нагріванні близько 10 хвилин.
Крок 5. До майже готової перловке закидаємо великі скибочки очищеного і промитого картоплі. Солимо і посипаємо улюбленими спеціями.
Крок 6. Як тільки картопля розм’якшилася, викладаємо в бульйон вміст сковороди і свинину – доводимо до кипіння і через 3 хвилини знімаємо з плити.
Крок 7. В якості ідеального доповнення рекомендується використовувати свіжу зелень і охолоджену сметану. Приємного апетиту!