Лахмаджун – 4 рецепту по-турецьки в домашніх умовах з покроковими фото

Швидкий і простий рецепт ледачого лахмаджуна з лаваша

На сковороді фарш обсмажується з ріпчастою цибулею, томатною пастою і болгарським перцем. Далі все перекладається на стрічку лаваша, посипається натертим твердим сиром, згорнути в рулет, обсмажується на сухій сковороді до рум’яної скоринки і подається до столу.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Фарш яловичий – 400 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Лаваш – 3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. На сковороді розігріваємо олію, відправляємо туди фарш і обсмажуємо до готовності. У процесі можна підлити до нього трохи води, щоб у готовому вигляді він був більш соковитим.

Крок 2. Далі відправляємо до фаршу дрібно нарізану цибулю і продовжуємо смажити до м’якості, зарумянивать його не треба. Потім додаємо томатну пасту, болгарський перець і тушкуємо все ще декілька хвилин.

Крок 3. Розрізаємо лаваш на стрічки по 10-15 см шириною. На кожну викладаємо по дві столові ложки фаршу з овочами, зверху посипаємо натертим на крупній тертці твердим сиром.

Крок 4. Розподіляємо начинку по поверхні лаваша і загортаємо його в акуратний рулет.

Крок 5. Тепер обсмажуємо отримані заготовки на сухій сковороді з двох боків до рум’яності і подаємо ледачі лахмаджун до столу в якості закуски або доповнення до інших страв. Приємного апетиту!