Макарони з фаршем у духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Запіканка з макаронів з фаршем та яйцем у духовці

Запіканка з макаронів з фаршем та яйцем у духовці – ще один чудовий рецепт для продуманих господинь. Такі запечені страви мають цілу низку переваг: вони ситні, прості і не вимагають жодних гарнірів. Подавати запіканку можна на сніданок, обід та вечерю.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
  • Вермішель – 350 грн.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сметана – 120 гр.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.
  • Олія без запаху – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Фарш можна вибирати на свій смак. головку цибулі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. На сковороді обсмажте на олії фарш і подрібнену цибулину.

Крок 2. У процесі смаження фарш та цибулю посоліть і готуйте протягом 20-25 хвилин.

Крок 3. Паралельно зі смаженням фаршу відваріть у літрі води вермішель. Воду посоліть до смаку. Готові макарони промийте холодною водою.

Крок 4. У мисці змішайте сметану та курячі яйця. Посоліть суміш і приправте перцем.

Крок 5. Потім змішайте фарш, вермішель та сметанну заливку.

Крок 6. Отриману масу викладіть в жароміцну форму, розрівняйте і посипте тертим сиром.

Крок 7. Готуйте запіканку в духовці за 200 градусів протягом 20-25 хвилин. Вона виходить соковитою та рум’яною. Перед тим, як подати страву, трохи остудити її і розріжте на порції. Смачного!