Запіканка з макаронів з фаршем та яйцем у духовці
Запіканка з макаронів з фаршем та яйцем у духовці – ще один чудовий рецепт для продуманих господинь. Такі запечені страви мають цілу низку переваг: вони ситні, прості і не вимагають жодних гарнірів. Подавати запіканку можна на сніданок, обід та вечерю.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 300 грн.
- Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт.
- Вермішель – 350 грн.
- Вода – 1 л.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сметана – 120 гр.
- Сир твердий – 80 гр.
- Перець чорний свіжомелений – за смаком.
- Олія без запаху – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Фарш можна вибирати на свій смак. головку цибулі очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. На сковороді обсмажте на олії фарш і подрібнену цибулину.
Крок 2. У процесі смаження фарш та цибулю посоліть і готуйте протягом 20-25 хвилин.
Крок 3. Паралельно зі смаженням фаршу відваріть у літрі води вермішель. Воду посоліть до смаку. Готові макарони промийте холодною водою.
Крок 4. У мисці змішайте сметану та курячі яйця. Посоліть суміш і приправте перцем.
Крок 5. Потім змішайте фарш, вермішель та сметанну заливку.
Крок 6. Отриману масу викладіть в жароміцну форму, розрівняйте і посипте тертим сиром.
Крок 7. Готуйте запіканку в духовці за 200 градусів протягом 20-25 хвилин. Вона виходить соковитою та рум’яною. Перед тим, як подати страву, трохи остудити її і розріжте на порції. Смачного!