Мариновані яйця – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Мариновані яйця в банку

Мариновані яйця в банку – це закуска, яка допоможе вам запросто урізноманітнити звичний раціон і здивувати домочадців. Правда, до дегустації доведеться почекати від двох до трьох днів, поки основний компонент повністю просочиться пікантними добавками.

Час готування – 2-3 дні.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яйця варені – 8 шт.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Перець гіркий червоний – 1 шт.
  • Приправа (овочева) – 1 ст. л.
  • Сіль без гірки – 1 ст. л.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 1 ч. л.
  • Оцет 6% – 2 ст. л.
  • Вода гаряча – 0,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом відварюємо яйця і охолодити їх, відміряємо потрібну кількість спецій.

Крок 2. Горошини перцю, овочеву приправу, спеції для моркви по-корейськи і сіль відправляємо в сотейник, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння. Розчин остуджуємо до 30-35 градусів, вливаємо оцет і активно перемішуємо.

Крок 3. Яйця очищаємо від шкаралупи і промиваємо водою.

Крок 4. Складаємо їх у баночку і додаємо гіркий перець, переливаємо до основної складової теплий маринад і закриваємо кришкою. Після охолодження прибираємо в холодильник на 2-3 діб, періодично струшуючи.

Крок 5. Приємного апетиту!