Мариновані яйця в банку
Мариновані яйця в банку – це закуска, яка допоможе вам запросто урізноманітнити звичний раціон і здивувати домочадців. Правда, до дегустації доведеться почекати від двох до трьох днів, поки основний компонент повністю просочиться пікантними добавками.
Час готування – 2-3 дні.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Яйця варені – 8 шт.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Перець гіркий червоний – 1 шт.
- Приправа (овочева) – 1 ст. л.
- Сіль без гірки – 1 ст. л.
- Приправа для моркви по-корейськи – 1 ч. л.
- Оцет 6% – 2 ст. л.
- Вода гаряча – 0,5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом відварюємо яйця і охолодити їх, відміряємо потрібну кількість спецій.
Крок 2. Горошини перцю, овочеву приправу, спеції для моркви по-корейськи і сіль відправляємо в сотейник, заливаємо гарячою водою і доводимо до кипіння. Розчин остуджуємо до 30-35 градусів, вливаємо оцет і активно перемішуємо.
Крок 3. Яйця очищаємо від шкаралупи і промиваємо водою.
Крок 4. Складаємо їх у баночку і додаємо гіркий перець, переливаємо до основної складової теплий маринад і закриваємо кришкою. Після охолодження прибираємо в холодильник на 2-3 діб, періодично струшуючи.
Крок 5. Приємного апетиту!