Мариновані яйця – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Яйця по-британськи

Яйця по-британськи – це традиційна закуска, яку придумали в Англії з метою збільшення терміну зберігання продукту. Однак з появою холодильних камер, страва не втратила своєї актуальності, бо такі яйця володіють оригінальним смаком і приємним ароматом.

Час готування – 3 доби.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Яйця відварні – 11 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Оцет 6% – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кориця – 1/3 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець запашний горошком – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У сотейник наливаємо воду і засипаємо сіль з цукром – гріємо до повного розчинення солодких і солоних кристалів.

Крок 2. Тепер в рідину додаємо прянощі і оцет, перемішуємо і тушкуємо на повільному полум’ї 5 хвилин.

Крок 3. Тим часом відварені яйця очищаємо від шкаралупи.

Крок 4. Укладаємо основний компонент в невелику баночку і заливаємо розсолом, маринадом. Закорковуємо кришкою і переміщаємо на полицю холодильної камери.

Крок 5. Через кілька днів знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!