Яйця по-британськи
Яйця по-британськи – це традиційна закуска, яку придумали в Англії з метою збільшення терміну зберігання продукту. Однак з появою холодильних камер, страва не втратила своєї актуальності, бо такі яйця володіють оригінальним смаком і приємним ароматом.
Час готування – 3 доби.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Яйця відварні – 11 шт.
- Вода – 250 мл
- Оцет 6% – 250 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Кориця – 1/3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець запашний горошком – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У сотейник наливаємо воду і засипаємо сіль з цукром – гріємо до повного розчинення солодких і солоних кристалів.
Крок 2. Тепер в рідину додаємо прянощі і оцет, перемішуємо і тушкуємо на повільному полум’ї 5 хвилин.
Крок 3. Тим часом відварені яйця очищаємо від шкаралупи.
Крок 4. Укладаємо основний компонент в невелику баночку і заливаємо розсолом, маринадом. Закорковуємо кришкою і переміщаємо на полицю холодильної камери.
Крок 5. Через кілька днів знімаємо пробу і насолоджуємося. Приємного апетиту!