Ліниві вареники з картоплею – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Смажені ліниві вареники з картоплею

Смажені ліниві вареники з картоплею – страва з мінімальними фінансовими і тимчасовими витратами. Приготувавши таке частування, ви зайвий раз переконаєтеся в тому, що проста їжа найсмачніша. А коли це ще й дешево, то страва піднімається в рейтингу ще на одну сходинку.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7

Склад:

  • Картопля – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Борошно – 100 гр.
  • Масло вершкове – 15 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю чистимо від шкірки, ріжемо на частини, заливаємо водою і ставимо варитися. Трохи солимо воду і зменшуємо нагрівання після закипання. Готуємо приблизно 20 хвилин. Поки вариться картопля, подрібнюємо очищені цибулини і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Після чого зливаємо воду, а картоплю перетворюємо у пюре з допомогою товкачика.

Крок 2. Додаємо вершкове масло, сире яйце і трохи цибулевої обжарювання.

Крок 3. Гарненько розмішуємо.

Крок 4. Насипаємо борошно і вимішуємо тісто.

Крок 5. Тісто буде злегка липнути до рук, так і повинно бути.

Крок 6. Картопляне тісто ділимо навпіл.

Крок 7. Кожну частину катаємо в ковбаску. Потім розрізаємо на однакові частини.

Крок 8. Підготовлені заготовки розминаємо по центру пальцем, як показано на фото.

Крок 9. Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію. Розкладаємо картопляні заготовки.

Крок 10. Обсмажуємо з двох сторін.

Крок 11. Перевертаємо кілька разів, щоб вийшов золотистий колір, як показано на фото.

Крок 12. Вареники викладаємо на тарілку і присмачую смаженою цибулею.

Крок 13. Додатково подаємо сметану і насолоджуємося. Приємного апетиту!