Смажені ліниві вареники з картоплею
Смажені ліниві вареники з картоплею – страва з мінімальними фінансовими і тимчасовими витратами. Приготувавши таке частування, ви зайвий раз переконаєтеся в тому, що проста їжа найсмачніша. А коли це ще й дешево, то страва піднімається в рейтингу ще на одну сходинку.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 7
Склад:
- Картопля – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Борошно – 100 гр.
- Масло вершкове – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю чистимо від шкірки, ріжемо на частини, заливаємо водою і ставимо варитися. Трохи солимо воду і зменшуємо нагрівання після закипання. Готуємо приблизно 20 хвилин. Поки вариться картопля, подрібнюємо очищені цибулини і обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Після чого зливаємо воду, а картоплю перетворюємо у пюре з допомогою товкачика.
Крок 2. Додаємо вершкове масло, сире яйце і трохи цибулевої обжарювання.
Крок 3. Гарненько розмішуємо.
Крок 4. Насипаємо борошно і вимішуємо тісто.
Крок 5. Тісто буде злегка липнути до рук, так і повинно бути.
Крок 6. Картопляне тісто ділимо навпіл.
Крок 7. Кожну частину катаємо в ковбаску. Потім розрізаємо на однакові частини.
Крок 8. Підготовлені заготовки розминаємо по центру пальцем, як показано на фото.
Крок 9. Розігріваємо сковорідку, наливаємо олію. Розкладаємо картопляні заготовки.
Крок 10. Обсмажуємо з двох сторін.
Крок 11. Перевертаємо кілька разів, щоб вийшов золотистий колір, як показано на фото.
Крок 12. Вареники викладаємо на тарілку і присмачую смаженою цибулею.
Крок 13. Додатково подаємо сметану і насолоджуємося. Приємного апетиту!