Ліниві вареники з картоплею – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Вареники з сиром та картоплею

Вареники з сиром та картоплею пахнуть неймовірно смачно і апетитно виглядають максимально. Приготування страви не забере багато часу. Домашні вареники подають самостійно або доповнюють різноманітною їжею. В нашій сім’ї їдять зі сметаною. На мій погляд, ситне блюдо не вимагає яких-небудь доповнень.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 7

Склад:

  • Картопля очищений – 450 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сир – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума мелена – 2 щіпки.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 250-280 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти за списком.

Крок 2. Промиваємо і чистимо картоплю. Ділимо бульби навпіл і перекладаємо в каструлю. Наливаємо воду.

Крок 3. Солимо й додаємо лаврушку.

Крок 4. Ставимо на помірний вогонь. Чекаємо закипання і готуємо 25 хвилин.

Крок 5. З приготовленої картоплі зливаємо рідину і даємо трохи охолонути.

Крок 6. Акуратно, щоб не обпектися, раздавливаем товкачиком, перетворюючи картоплю в пюре.

Крок 7. В охолоджене пюре розбиваємо яйце. Присмачую сіллю, меленим перцем і куркумою.

Крок 8. Об’єднуємо масу товкачиком.

Крок 9. Викладаємо сир.

Крок 10. З’єднуємо компоненти.

Крок 11. Далі вводимо просіяне борошно.

Крок 12. Вимішуємо однорідне тісто. При необхідності змащуємо руки рослинним маслом.

Крок 13. Робочу поверхню посипаємо борошном. Тісто ділимо на кілька частин. Кожну частину скачуємо в ковбаску.

Крок 14. Ковбаску ріжемо на однакові частини.

Крок 15. Повторюємо дії з усім тестом. Якщо вийшло багато заготовок, частину можна заморозити і використовувати в міру необхідності.

Крок 16. У каструлю наливаємо воду і кип’ятимо. Насипаємо сіль і частинами закладаємо вареники.

Крок 17. Коли заготовки спливуть, засікаємо 3 хвилини. Після чого дістаємо готові вареники, скориставшись шумівкою.

Крок 18. Апетитні вареники розкладаємо по порціях. Зверху прикрашаємо подрібненою зеленню.

Крок 19. При бажанні подаємо сметану або присмачую вареники вершковим маслом. Приємного апетиту!