Ліниві вареники з картоплею – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Ліниві вареники з картоплею і цибулею

Ліниві вареники з картоплею і цибулею – приголомшлива домашня їжа, від якої складно відмовитися. Для тих, хто дотримується посту, це хороший спосіб урізноманітнити раціон. Ліниві вареники по силам початківцям кулінарам. Якщо поставлено завдання, бюджетно нагодувати сім’ю – рішення є! Цей рецепт прийде на допомогу.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Картопля – 6 шт.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Манка – 5 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти, потрібні для нашого страви.

Крок 2. Вимиту й очищену картоплю ділимо на зручні частини і викладаємо в каструлю.

Крок 3. Наливаємо воду, ставимо на плиту і чекаємо закипання. На середньому полум’я готуємо 20 хвилин.

Крок 4. Обережно зливаємо рідину.

Крок 5. Картоплю перетворюємо на пюре.

Крок 6. У пюре додаємо манку і сіль.

Крок 7. Переставляємо в бік набухати.

Крок 8. Очищену головку цибулі дрібно рубаємо.

Крок 9. На розпеченій сковорідці прогріваємо олію і смажимо цибулю до рум’яності.

Крок 10. У картопляну масу додаємо борошно і знову перемішуємо.

Крок 11. На плиті готуємо окріп. З тіста формуємо ковбаску.

Крок 12. Ковбаску перетворюємо в невеликі заготовки, злегка обвалюючи в борошні.

Крок 13. Киплячу воду солимо і частинами вивантажуємо картопляні заготовки. Після повторного закипання вареники спливуть, варимо ще 1-2 хвилини.

Крок 14. З допомогою шумівки витягаємо блюдо і викладаємо на тарілку. Зверху прикрашаємо смаженою цибулею і листочками улюбленої зелені. Приємного апетиту!