Ліниві вареники з картоплею і цибулею
Ліниві вареники з картоплею і цибулею – приголомшлива домашня їжа, від якої складно відмовитися. Для тих, хто дотримується посту, це хороший спосіб урізноманітнити раціон. Ліниві вареники по силам початківцям кулінарам. Якщо поставлено завдання, бюджетно нагодувати сім’ю – рішення є! Цей рецепт прийде на допомогу.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Картопля – 6 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 3 ч. л.
- Манка – 5 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Збираємо продукти, потрібні для нашого страви.
Крок 2. Вимиту й очищену картоплю ділимо на зручні частини і викладаємо в каструлю.
Крок 3. Наливаємо воду, ставимо на плиту і чекаємо закипання. На середньому полум’я готуємо 20 хвилин.
Крок 4. Обережно зливаємо рідину.
Крок 5. Картоплю перетворюємо на пюре.
Крок 6. У пюре додаємо манку і сіль.
Крок 7. Переставляємо в бік набухати.
Крок 8. Очищену головку цибулі дрібно рубаємо.
Крок 9. На розпеченій сковорідці прогріваємо олію і смажимо цибулю до рум’яності.
Крок 10. У картопляну масу додаємо борошно і знову перемішуємо.
Крок 11. На плиті готуємо окріп. З тіста формуємо ковбаску.
Крок 12. Ковбаску перетворюємо в невеликі заготовки, злегка обвалюючи в борошні.
Крок 13. Киплячу воду солимо і частинами вивантажуємо картопляні заготовки. Після повторного закипання вареники спливуть, варимо ще 1-2 хвилини.
Крок 14. З допомогою шумівки витягаємо блюдо і викладаємо на тарілку. Зверху прикрашаємо смаженою цибулею і листочками улюбленої зелені. Приємного апетиту!