Ліниві вареники з картоплею і грибами
Ліниві вареники з картоплею і грибами виглядають шикарно. Таким блюдом не соромно нагодувати гостей. Ситно і смачно! Гриби надають незвичайний аромат і ідеально поєднуються з картопляними варениками. Процес готування простий, найскладніше – це дочекатися готовності картоплі. А далі процес піде по накатаній.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3
Склад:
- Картопля – 350 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Борошно – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
- Часник сухий мелений – 0,5 ч. л.
Для піджарки:
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 45 мл
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо картоплю, для зручності беремо овощечистку, з лука прибираємо лушпиння.
Крок 2. Картоплю ділимо навпіл і викладаємо в підготовлений окріп. Готуємо, поки не звариться.
Крок 3. Очищену цибулину ріжемо четвертинками.
Крок 4. Оброблені печериці нарізаємо скибочками.
Крок 5. З картоплі зливаємо рідину і перекладаємо в ємність, розминаємо товкачиком.
Крок 6. Розбиваємо яйце. Солимо, перчимо і додаємо часникову спецію. Присмачую вершковим маслом. Вимішуємо масу до однорідності.
Крок 7. Додаємо 100 грамів борошна.
Крок 8. Доводимо тісто до гладкості.
Крок 9. Картопляну масу перекладаємо в кондитерський мішок.
Крок 10. Відрізаємо кінчик.
Крок 11. Готуємо окріп для варіння. Трохи солимо. Видавлюємо з кондитерського мішка шматочки тіста, формуємо вареники, зрізуючи ножем тісто. Варимо після того, як спливуть, кілька хвилин.
Крок 12. Варимо партіями. З допомогою шумівки перекладаємо на тарелку.
Крок 13. На прогріту з рослинною олією сковорідку перекладаємо нарізку з грибів і цибулі. Приправляємо за смаком. Обсмажуємо, часто помішуючи.
Крок 14. Зварені ліниві вареники перекладаємо в засмажку.
Крок 15. Акуратно розмішуємо і злегка обсмажуємо.
Крок 16. Запашні вареники подаємо порційно. При бажанні доповнюємо улюбленим соусом. Приємного апетиту!