Ліниві вареники з картоплею – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Ліниві вареники з картоплею і грибами

Ліниві вареники з картоплею і грибами виглядають шикарно. Таким блюдом не соромно нагодувати гостей. Ситно і смачно! Гриби надають незвичайний аромат і ідеально поєднуються з картопляними варениками. Процес готування простий, найскладніше – це дочекатися готовності картоплі. А далі процес піде по накатаній.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Склад:

  • Картопля – 350 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Часник сухий мелений – 0,5 ч. л.

Для піджарки:

  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 45 мл

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю, для зручності беремо овощечистку, з лука прибираємо лушпиння.

Крок 2. Картоплю ділимо навпіл і викладаємо в підготовлений окріп. Готуємо, поки не звариться.

Крок 3. Очищену цибулину ріжемо четвертинками.

Крок 4. Оброблені печериці нарізаємо скибочками.

Крок 5. З картоплі зливаємо рідину і перекладаємо в ємність, розминаємо товкачиком.

Крок 6. Розбиваємо яйце. Солимо, перчимо і додаємо часникову спецію. Присмачую вершковим маслом. Вимішуємо масу до однорідності.

Крок 7. Додаємо 100 грамів борошна.

Крок 8. Доводимо тісто до гладкості.

Крок 9. Картопляну масу перекладаємо в кондитерський мішок.

Крок 10. Відрізаємо кінчик.

Крок 11. Готуємо окріп для варіння. Трохи солимо. Видавлюємо з кондитерського мішка шматочки тіста, формуємо вареники, зрізуючи ножем тісто. Варимо після того, як спливуть, кілька хвилин.

Крок 12. Варимо партіями. З допомогою шумівки перекладаємо на тарелку.

Крок 13. На прогріту з рослинною олією сковорідку перекладаємо нарізку з грибів і цибулі. Приправляємо за смаком. Обсмажуємо, часто помішуючи.

Крок 14. Зварені ліниві вареники перекладаємо в засмажку.

Крок 15. Акуратно розмішуємо і злегка обсмажуємо.

Крок 16. Запашні вареники подаємо порційно. При бажанні доповнюємо улюбленим соусом. Приємного апетиту!