Простий і смачний рецепт пасти з креветками і помідорами
Пасту традиційно готують з креветками у вершковому соусі, але є не менш смачний і вишуканий варіант – паста з креветками і помідорами. Вона готується просто і містить менше жиру і калорій. Соус готуємо на білому вині, що підкреслить смак креветок і в поєднанні з помідорами, додасть пасті пікантність і легку гостроту.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Спагетті – 200 гр.
- Креветки очищені – 250 гр.
- Вино біле – 1 склянка
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Каперси – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Часник – 1 зуб.
- пластівці Чилі – 1 трісок.
- Базилік свіжий – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготувати зазначене у рецепті кількість продуктів для цієї страви. Заздалегідь розморожені креветки почистити і промити.
Крок 2. Часник з цибулею очистити від лушпиння і дрібно нашаткувати. З помідорів зняти шкірку і подрібнити їх будь-яким способом.
Крок 3. У сковорідці розтопити шматочок вершкового масла, додати до нього трохи оливкової олії і обсмажити до золотистого кольору нарізану цибулю.
Крок 4. Одночасно поставити варити в підсоленій воді спагетті.
Крок 5. До смаженій луку перекласти подрібнений часник і посмажити його 1 хвилину.
Крок 6. Потім налити в сковорідку склянку білого вина і на середньому вогні протягом однієї хвилини випарувати алкоголь.
Крок 7. Потім перекласти в сковорідку подрібнені помідори, нарізані листя свіжого базиліка і додати щіпку перцю чилі.
Крок 8. Потім додати до соусу дві ложки каперсів, сіль за смаком. Соус добре перемішати.
Крок 9. У приготовлений соус перекласти очищені креветки.
Крок 10. Долити в сковороду три ложки води, в якій варили макарони, і все ще раз перемішати.
Крок 11. Загасити креветки в соусі протягом 2 хвилин і щоб частина його випарувалася.
Крок 12. Зварені макарони відкинути на друшляк і перекласти їх у сковорідку до креветки в соусі.
Крок 13. Потім налити до них ложку оливкової олії, яке підкреслить смак страви, і перемішати ще раз.
Крок 14. Приготовлену пасту з креветками розкласти по порційних тарілках, декорувати базиліком і подати до столу. Приємного апетиту!