Як засолити кільку в домашніх умовах – 5 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Смачна кілька сухого засолу

Смачна кілька сухого засолу стане вашим улюбленим рецептом. Супер простий варіант засолювання не обтяжить вас і не відніме багато часу. А в результаті принесе тільки позитивні враження. Всі рецепти гарні по-своєму, але якщо немає часу для варіння маринаду, я завжди вибираю цей неабиякий варіант.

Час готування – 10 год 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кілька свіжоморожена – 1 кг
  • Коріандр горошком – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за бажанням.
  • Лавровий лист – за бажанням.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Зелень коріандру – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть необхідні інгредієнти для чудової риби. Кільку заздалегідь розморозьте. Спеції можна використовувати готові або змолоти свої улюблені прянощі.

Крок 2. Заздалегідь растаявшую кільку обполосніть, промокніть серветками, щоб прибрати надлишки вологи або залиште в друшляку, щоб стекла рідина.

Крок 3. Коріандр розітріть в ступці або використовувати кавомолку.

Крок 4. У підходящої ємності об’єднайте кільку, сіль і мелений коріандр. Інтенсивними рухами змішайте.

Крок 5. Закиньте горошки перцю і лаврушку. Краще використовувати скляну банку або пластиковий контейнер, який не шкода буде викинути. Тару закупорьте. Приберіть в холод на 10 годин.

Крок 6. Солону кільку використовуйте за призначенням, прикрасивши зеленню ароматного коріандру.

Крок 7. Запрошуйте дегустувати пряну закуску. Приємного апетиту!