Кілька пряного посолу в домашніх умовах
Кілька пряного посолу в домашніх умовах виглядає чудово. У поєднанні з картоплею це сама смачна і проста домашня їжа. Запашна кілька припаде до смаку цінителям риби. Готується кілька легко. Смачно нагодувати сім’ю реально за невеликі гроші, і особливо не напружуючись. Ризикніть, і захопленням не буде меж.
Час готування – 24 год. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10
Інгредієнти:
- Кілька – 1 кг
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Перець чорний горошком – 15 шт.
- Перець духмяний горошком – 10 шт.
- Мелений коріандр – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Сіль – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлю для варива запашної заливки всипте мелений коріандр, горошини перцю і лаврушку. Посоліть і поцукруйте. Залийте водою і гарненько розмішайте. Спеції можна використовувати готові або змолоти свої улюблені прянощі.
Крок 2. Прокип’ятіть маринад, щоб кристали розчинилися, а розсіл наситився прянощами, приберіть ароматну рідину з конфорки і повністю остудіть.
Крок 3. З заздалегідь растаявшей кільки відірвіть голови і видаліть нутрощі, при необхідності промийте, промокніть серветками, щоб прибрати надлишки вологи.
Крок 4. Скляну ємність наповніть очищеної кількою. Краще використовувати скляну банку або пластиковий контейнер, який не шкода буде викинути. Я часто використовую пластмасові відерця з-під майонезу.
Крок 5. Вилийте охолоджений розсіл. Ємність закупорьте. Перемістіть в холодне місце на 24 години. Якщо хочете домогтися більш швидкого результату, витримайте рибу при кімнатній температурі 3-4 години. Кілька вийде слабосоленої. Зберігайте рибу в розсолі. Довго зберігати не доведеться, риба летить миттєво.
Крок 6. Просолену кільку доповніть відварною картоплею. Це ідеальне поєднання. Запрошуйте рідних і близьких дегустувати пряну закуску. Приємного апетиту!