Як засолити кільку в домашніх умовах – 5 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Кілька пряного посолу в домашніх умовах

Кілька пряного посолу в домашніх умовах виглядає чудово. У поєднанні з картоплею це сама смачна і проста домашня їжа. Запашна кілька припаде до смаку цінителям риби. Готується кілька легко. Смачно нагодувати сім’ю реально за невеликі гроші, і особливо не напружуючись. Ризикніть, і захопленням не буде меж.

Час готування – 24 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Кілька – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 15 шт.
  • Перець духмяний горошком – 10 шт.
  • Мелений коріандр – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю для варива запашної заливки всипте мелений коріандр, горошини перцю і лаврушку. Посоліть і поцукруйте. Залийте водою і гарненько розмішайте. Спеції можна використовувати готові або змолоти свої улюблені прянощі.

Крок 2. Прокип’ятіть маринад, щоб кристали розчинилися, а розсіл наситився прянощами, приберіть ароматну рідину з конфорки і повністю остудіть.

Крок 3. З заздалегідь растаявшей кільки відірвіть голови і видаліть нутрощі, при необхідності промийте, промокніть серветками, щоб прибрати надлишки вологи.

Крок 4. Скляну ємність наповніть очищеної кількою. Краще використовувати скляну банку або пластиковий контейнер, який не шкода буде викинути. Я часто використовую пластмасові відерця з-під майонезу.

Крок 5. Вилийте охолоджений розсіл. Ємність закупорьте. Перемістіть в холодне місце на 24 години. Якщо хочете домогтися більш швидкого результату, витримайте рибу при кімнатній температурі 3-4 години. Кілька вийде слабосоленої. Зберігайте рибу в розсолі. Довго зберігати не доведеться, риба летить миттєво.

Крок 6. Просолену кільку доповніть відварною картоплею. Це ідеальне поєднання. Запрошуйте рідних і близьких дегустувати пряну закуску. Приємного апетиту!