Як засолити кільку в домашніх умовах – 5 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Смачна кілька з цибулею і маслом

Смачна кілька з цибулею і маслом виходить бездоганною. Виконати закуску в домашніх умовах зможе кожен. Апетитна риба ідеально підходить до відварного картоплі. Домашня недорога їжа принесе максимум задоволення. Маринуйте рибу і отримуйте насолоду.

Час готування – 24 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кілька – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет яблучний – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 10 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. З заздалегідь растаявшей кільки відірвіть голови і видаліть нутрощі, при необхідності промийте, промокніть серветками, щоб прибрати надлишки вологи.

Крок 2. Посоліть.

Крок 3. Попередньо очищену цибулину промийте і наріжте півкільцями. Цибульні півкільця відправте до риби разом з горошинками перцю.

Крок 4. Масло з’єднайте з яблучним оцтом.

Крок 5. Залийте рибу і інтенсивними рухами об’єднайте вміст.

Крок 6. Наповніть пластикову ємність кількою. Ємність закупорьте. Краще використовувати скляну банку або пластиковий контейнер, який не шкода буде викинути. Витримайте рибу в холодному місці 24 години. Зберігайте рибу в розсолі. Довго зберігати не доведеться, ароматна риба летить миттєво.

Крок 7. Мариновану кільку використовуйте за призначенням, задекорувавши цибульними кільцями. За бажанням доповніть відварною картоплею. Запрошуйте друзів дегустувати запашну закуску. Приємного апетиту!