Тефтелі з рисом в сметанному соусі на сковороді
Поєднання яловичого фаршу, рису, сиру та сметани – нікого не залишить байдужим, адже тефтелі, обсмажені до рум’яної скориночки і доведені до готовності в духовці під сиром – це неймовірно смачна страва, яке можна з легкістю подати до святкового столу.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Фарш яловичий – 700 гр.
- Рис – ½ склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 150 мл
- Борошно – 2 ст. л.
- Вода – 0,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Перець болгарський – ½ шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Півсклянки рису відварюємо в підсоленій воді до напівготовності і після, зливаємо надлишки рідини.
Крок 2. Фарш з’єднуємо з ½ ріпчастої цибулі, натертого на тертці, приправляємо сіллю і перцем – ретельно перемішуємо.Крок 3. Злегка остиглий рис пересипаємо в тарілку в яловичині.
Крок 4. В ту ж посуд вбиваємо одне яйце.
Крок 5. Гарненько вимішуємо всі компоненти для рівномірного розподілу спецій і рису.
Крок 6. Моркву, солодкий перець і половину цибулини довільно подрібнюємо невеликими шматочками.Крок 7. Пасеруємо подрібнені овочі до м’якості на рослинному маслі, при необхідності солимо.
Крок 8. Приблизно через 10 хвилин додаємо в сковорідку сметану, розмішуємо і даємо підливці закипіти.
Крок 9. Пару ложок борошна розвести в ½ склянці води і вливаємо отриману суміш до інших компонентів на вогні. Знову доводимо до кипіння.
Крок 10. З фаршу вологими руками формуємо тефтелі і викладаємо їх на іншу сковорідку.Крок 11. Заливаємо кульки сметанним соусом і відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
Крок 12. Тим часом, 150 грам твердого сиру подрібнюємо за допомогою дрібної терки.
Крок 13. За 5-10 хвилин до готовності тюфтельок, присипаємо їх сиром.
Крок 14. Через 40 хвилин від початку готування, акуратно виймаємо гарячу сковороду.Крок 15. Розкладаємо ароматні кульки з яловичого фаршу по тарілках, як гарнір ідеально підійдуть спагетті. При бажанні, прикрашаємо дрібно нарубаної зеленню і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!