Картопля по-селянськи в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Смачний і дуже ситна картопля в духовці з м’ясом

Це блюдо просте, без вишуканого назви та важкодоступних продуктів, але, тим не менш, дуже смачне і поживне. Пропонуємо вам запекти картоплю зі свинячими реберцями, хоча можна взяти і інше м’ясо. Реберця спочатку потрібно обсмажити на сковорідці, а потім запекти з картоплею і цибулею. До цього картоплі подається смачний соус із сиру, сметани і волоських горіхів. Спробуйте!

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Реберця свинячі – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 4 зубки.
  • Сметана – 1 склянка
  • Твердий сир – 100 г
  • Сіль, волоський горіх, спеції і зелень – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Процес приготування:

1. Реберця промийте, обсушіть рушником і розріжте на порційні шматочки.

2. Очистіть і промийте картоплю і цибулини.

3. Цибулю наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до м’якості на розігрітому рослинному маслі.

4. Потім покладіть в сковорідку до цибулі реберця і обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки.

5. Очищену картоплю наріжте шматочками довільної форми і також обсмажте на сковорідці.

6. Деко або будь-яку форму для випічки змастіть маслом і рівним шаром укладіть на нього обсмажену картоплю.

7. Зверху картоплі покладіть обсмажені з цибулею реберця.

8. Блюдо посипте сіллю і спеціями за смаком і додайте пластинки часнику.

9. Запікайте картопля з м’ясом у духовці, розігрітій до 180°С протягом 35-40 хвилин.

10. За цей час приготуйте соус до картоплі. Натріть на дрібній тертці шматочок твердого сиру, додайте до нього сметану, тертий волоський горіх, перець і сіль і добре перемішайте.

11. Запечений з реберцями картопля дістаньте з духовки, залийте приготовленим соусом і посипте дрібно нашаткованої свіжою зеленню. Ця страва чудово підходить і для сімейного обіду, і до святкового столу, тільки в останньому випадку збільште кількість продуктів.

Приємного апетиту!