Смачний і дуже ситна картопля в духовці з м’ясом
Це блюдо просте, без вишуканого назви та важкодоступних продуктів, але, тим не менш, дуже смачне і поживне. Пропонуємо вам запекти картоплю зі свинячими реберцями, хоча можна взяти і інше м’ясо. Реберця спочатку потрібно обсмажити на сковорідці, а потім запекти з картоплею і цибулею. До цього картоплі подається смачний соус із сиру, сметани і волоських горіхів. Спробуйте!
Склад:
- Картопля – 8 шт.
- Реберця свинячі – 4 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 4 зубки.
- Сметана – 1 склянка
- Твердий сир – 100 г
- Сіль, волоський горіх, спеції і зелень – за смаком.
- Рослинне масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Реберця промийте, обсушіть рушником і розріжте на порційні шматочки.
2. Очистіть і промийте картоплю і цибулини.
3. Цибулю наріжте тонкими півкільцями і обсмажте до м’якості на розігрітому рослинному маслі.
4. Потім покладіть в сковорідку до цибулі реберця і обсмажте з двох сторін до рум’яної скоринки.
5. Очищену картоплю наріжте шматочками довільної форми і також обсмажте на сковорідці.
6. Деко або будь-яку форму для випічки змастіть маслом і рівним шаром укладіть на нього обсмажену картоплю.
7. Зверху картоплі покладіть обсмажені з цибулею реберця.
8. Блюдо посипте сіллю і спеціями за смаком і додайте пластинки часнику.
9. Запікайте картопля з м’ясом у духовці, розігрітій до 180°С протягом 35-40 хвилин.
10. За цей час приготуйте соус до картоплі. Натріть на дрібній тертці шматочок твердого сиру, додайте до нього сметану, тертий волоський горіх, перець і сіль і добре перемішайте.
11. Запечений з реберцями картопля дістаньте з духовки, залийте приготовленим соусом і посипте дрібно нашаткованої свіжою зеленню. Ця страва чудово підходить і для сімейного обіду, і до святкового столу, тільки в останньому випадку збільште кількість продуктів.
Приємного апетиту!