Солодкі цукати з гарбуза в домашніх умовах
Для всіх тих, хто бажає виключити зі свого раціону шкідливі солодощі – є рішення. Готуємо солодкі та корисні цукати з яскравої гарбуза – це відмінна альтернатива всім купівельними ласощам.
Час готування – 3 доби.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Гарбуз – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 склянка
- цукрова Пудра – 100 гр.
Процес приготування:
1. Першим ділом готуємо сироп: у глибокій ємності з’єднуємо один кілограм цукрового піску і склянку фільтрованої води.
2. Основний інгредієнт – гарбуз, ретельно промиваємо і даємо час обсохнути. Після, знімаємо шкірку, видаляємо частину з насінням і відрізаємо шматок вагою 1 кілограм.
3. Суміш води і цукру ставимо на плиту.
4. На середньому вогні доводимо сироп до кипіння і відразу зменшуємо полум’я – варимо до загустіння.
5. М’якоть помаранчевого плода нарізаємо невеликими шматочками приблизно однакового розміру.
6. У загустілий сироп обережно засипаємо гарбузове кубики і розмішуємо таким чином, щоб гаряча суміш покрила весь плід.
7. Варимо на повільному вогні близько 10 хвилин.
8. Після закінчення часу знімаємо ємність з вогню і наполягаємо майбутні цукати в солодкій заливці одну добу.
9. Через 24 години зливаємо вміст каструлі в друшляк.
10. Просочені цукровим піском шматочки викладаємо на деко, застелене пергаментом, і залишаємо у вимкненому духовій шафі на дві доби – підсушуємо.
11. Через два дні кубики з гарбуза починають нагадувати маленькі цукерки.
12. Обвалюємо цукати в цукровій пудрі.
13. Готовий десерт зберігаємо в скляній тарі.Приємного апетиту!