Шматочки гарбуза, запечені в духовці – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Солодкі цукати з гарбуза в домашніх умовах

Для всіх тих, хто бажає виключити зі свого раціону шкідливі солодощі – є рішення. Готуємо солодкі та корисні цукати з яскравої гарбуза – це відмінна альтернатива всім купівельними ласощам.

Час готування – 3 доби.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • цукрова Пудра – 100 гр.

Процес приготування:

1. Першим ділом готуємо сироп: у глибокій ємності з’єднуємо один кілограм цукрового піску і склянку фільтрованої води.

2. Основний інгредієнт – гарбуз, ретельно промиваємо і даємо час обсохнути. Після, знімаємо шкірку, видаляємо частину з насінням і відрізаємо шматок вагою 1 кілограм.

3. Суміш води і цукру ставимо на плиту.

4. На середньому вогні доводимо сироп до кипіння і відразу зменшуємо полум’я – варимо до загустіння.

5. М’якоть помаранчевого плода нарізаємо невеликими шматочками приблизно однакового розміру.

6. У загустілий сироп обережно засипаємо гарбузове кубики і розмішуємо таким чином, щоб гаряча суміш покрила весь плід.

7. Варимо на повільному вогні близько 10 хвилин.

8. Після закінчення часу знімаємо ємність з вогню і наполягаємо майбутні цукати в солодкій заливці одну добу.

9. Через 24 години зливаємо вміст каструлі в друшляк.

10. Просочені цукровим піском шматочки викладаємо на деко, застелене пергаментом, і залишаємо у вимкненому духовій шафі на дві доби – підсушуємо.

11. Через два дні кубики з гарбуза починають нагадувати маленькі цукерки.

12. Обвалюємо цукати в цукровій пудрі.

13. Готовий десерт зберігаємо в скляній тарі.Приємного апетиту!