Кабачки в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування кабачків, запечених в сметані

Просте, швидке, але при цьому дуже смачне, поживне і корисне блюдо, від якого ви отримаєте тільки позитивні емоції. Ніжна сметана чудово доповнює смак кабачків, а спеції додадуть страві гострі нотки.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кабачок – 250 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Чебрець свіжий – за смаком
  • Трави прованські – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чілі пластівцями – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо кабачок невеликими кубиками.

2. Дрібно подрібнюємо часник і додаємо його до кабачка.

3. Додаємо спеції, солимо і перчимо. Посипаємо кабачки чебрецем.

4. Додаємо сметану.

5. Перемішуємо всі інгредієнти і викладаємо у змащену маслом форму для запікання.

6. Розігріваємо духовку до 170 градусів і відправляємо кабачки запікати протягом півгодини. Приємного апетиту!