Кабачки в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Човники з кабачків з курячим фаршем

Апетитні човники з кабачків – це те блюдо, яке вражає не тільки своїми смаковими якостями, але і своїм елегантним зовнішнім виглядом. А поєднання свіжого кабачка з ніжним курячим фаршем точно не залишить нікого байдужим.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 70 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Базилік – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Відрізаємо у кабачків хвостики, після цього розрізаємо їх на дві половинки. За допомогою ложки видаляємо м’якоть кабачків і відкладаємо її в окрему ємність.

2. Вийшли човники солимо і перчимо з обох сторін.

3. Деко змащуємо олією, також чинимо і з самими кабачками, обробивши як внутрішню, так і зовнішню поверхні. Поміщаємо кабачки дном догори на деко і ставимо їх запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин.

4. Куряче філе подрібнюємо у фарш.

5. Обсмажуємо фарш на сковороді до легкого рум’янцю.

6. Нарізаємо цибулю четвертинками.

7. Обсмажуємо цибулю в тому ж маслі, в якому обсмажували фарш. До позолотевшему цибулі додаємо раніше відкладену і подрібнену м’якоть кабачків. Гарненько перемішуємо і обсмажуємо до золотавої скоринки на м’якоті.

8. Помідор нарізаємо дрібними кубиками.

9. Подрібнюємо кріп з базиліком і додаємо зелень до помідорів.

10. Додаємо до помідорів обсмажений фарш і засипаємо 30 грам тертого на дрібній тертці сиру.

11. Також додаємо майонез і подрібнений часник. Ретельно все перемішуємо. Далі додаємо кабачкову масу з цибулею, солимо, перчимо і ще раз перемішуємо масу.

12. Ложкою начиняємо човники з кабачків і знову викладаємо на той самий лист.

13. Залишки сиру натираємо на крупній тертці і посипаємо їм човники.

14. Запікаємо човники приблизно 10 хвилин в розігрітій духовці. Приємного апетиту!