Човники з кабачків з курячим фаршем
Апетитні човники з кабачків – це те блюдо, яке вражає не тільки своїми смаковими якостями, але і своїм елегантним зовнішнім виглядом. А поєднання свіжого кабачка з ніжним курячим фаршем точно не залишить нікого байдужим.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Кабачки – 3 шт.
- Філе куряче – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 70 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Базилік – за смаком
- Кріп – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Відрізаємо у кабачків хвостики, після цього розрізаємо їх на дві половинки. За допомогою ложки видаляємо м’якоть кабачків і відкладаємо її в окрему ємність.
2. Вийшли човники солимо і перчимо з обох сторін.
3. Деко змащуємо олією, також чинимо і з самими кабачками, обробивши як внутрішню, так і зовнішню поверхні. Поміщаємо кабачки дном догори на деко і ставимо їх запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин.
4. Куряче філе подрібнюємо у фарш.
5. Обсмажуємо фарш на сковороді до легкого рум’янцю.
6. Нарізаємо цибулю четвертинками.
7. Обсмажуємо цибулю в тому ж маслі, в якому обсмажували фарш. До позолотевшему цибулі додаємо раніше відкладену і подрібнену м’якоть кабачків. Гарненько перемішуємо і обсмажуємо до золотавої скоринки на м’якоті.
8. Помідор нарізаємо дрібними кубиками.
9. Подрібнюємо кріп з базиліком і додаємо зелень до помідорів.
10. Додаємо до помідорів обсмажений фарш і засипаємо 30 грам тертого на дрібній тертці сиру.
11. Також додаємо майонез і подрібнений часник. Ретельно все перемішуємо. Далі додаємо кабачкову масу з цибулею, солимо, перчимо і ще раз перемішуємо масу.
12. Ложкою начиняємо човники з кабачків і знову викладаємо на той самий лист.
13. Залишки сиру натираємо на крупній тертці і посипаємо їм човники.
14. Запікаємо човники приблизно 10 хвилин в розігрітій духовці. Приємного апетиту!