Кабачки в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Як просто і смачно запекти кабачки з баклажанами?

Кабачки з баклажанами – прекрасна, швидка і вкрай проста закуска, яка буде не тільки смачною, але і корисною за рахунок збереження при запіканні всіх вітамінів в овочах. Сир тонко доповнює смак овочів, а спеції допомагають цій страві по-справжньому розкритися.

Час приготування: 70 хв

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Сир моцарелла – 120 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Помідор – 2 шт.
  • Коріандр – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний пекучий – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо баклажани товстими кружечками, мінімум сантиметр шириною.

2. Складаємо баклажани в миску і засипаємо сіллю на 15 хвилин, щоб позбавити їх від гіркоти. Після цього промиваємо їх холодною водою і обсушуємо.

3. Приблизно такими ж кружечками, як і баклажани нарізаємо кабачки.

4. Помідори обдаємо окропом, окатываем холодною водою і видаляємо шкірку.

5. Очищені помідори розминаємо виделкою або подрібнюємо у блендері до стану кашки. Додаємо до них червоний і чорний перець, коріандр, подрібнений часник і трохи солі.

6. Сир нарізаємо кружечками, рівними по діаметру нашим овочів.

7. Викладаємо майже всю томатну заправку на дно форми для запікання, зверху збираємо страву в такій послідовності: кільце баклажана – трохи солі – заправка – кільце кабачка – сіль – заправка – баклажан – кабачок.

8. Запікаємо баклажани при 180 градусах приблизно півгодини. Після цього дістаємо блюдо, розкладаємо поверх «башточок» сир і запікаємо ще 10 хвилин. Приємного апетиту!