Як просто і смачно запекти кабачки з баклажанами?
Кабачки з баклажанами – прекрасна, швидка і вкрай проста закуска, яка буде не тільки смачною, але і корисною за рахунок збереження при запіканні всіх вітамінів в овочах. Сир тонко доповнює смак овочів, а спеції допомагають цій страві по-справжньому розкритися.
Час приготування: 70 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Кабачки – 2 шт.
- Баклажани – 2 шт.
- Сир моцарелла – 120 гр.
- Часник – 2 зубчики
- Помідор – 2 шт.
- Коріандр – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний пекучий – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Нарізаємо баклажани товстими кружечками, мінімум сантиметр шириною.
2. Складаємо баклажани в миску і засипаємо сіллю на 15 хвилин, щоб позбавити їх від гіркоти. Після цього промиваємо їх холодною водою і обсушуємо.
3. Приблизно такими ж кружечками, як і баклажани нарізаємо кабачки.
4. Помідори обдаємо окропом, окатываем холодною водою і видаляємо шкірку.
5. Очищені помідори розминаємо виделкою або подрібнюємо у блендері до стану кашки. Додаємо до них червоний і чорний перець, коріандр, подрібнений часник і трохи солі.
6. Сир нарізаємо кружечками, рівними по діаметру нашим овочів.
7. Викладаємо майже всю томатну заправку на дно форми для запікання, зверху збираємо страву в такій послідовності: кільце баклажана – трохи солі – заправка – кільце кабачка – сіль – заправка – баклажан – кабачок.
8. Запікаємо баклажани при 180 градусах приблизно півгодини. Після цього дістаємо блюдо, розкладаємо поверх «башточок» сир і запікаємо ще 10 хвилин. Приємного апетиту!