Кабачки в духовці – 10 швидких і смачних рецептів з покроковими фото

Фаршировані кабачки з м’ясним фаршем в духовці

Фаршировані кабачки – безпрограшний варіант для любителів смачної і корисної їжі. Фарширувати їх можна чим завгодно, але в цьому рецепті ми зупинимося на фарші. М’ясо разом з морквою і цибулею набуває солодкуваті нотки, а сир зі сметаною додадуть страві соковитості і виразності.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Кабачки – 700 гр.
  • Фарш свинячий – 200 гр.
  • Сир – 80 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Нарізаємо кабачки на 3-4 частини кожен. Краще всього використовувати свіжі молоді кабачки.

2. Видаляємо серцевину з кожного шматочка за допомогою ложки, залишаючи дно і стінки.

3. Для начинки першим ділом подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його протягом 4 хвилин на рослинній олії, періодично помішуючи.

4. Натираємо моркву на крупній тертці і додаємо її на сковороду. Так само помішуючи, підсмажити овочі приблизно 4 хвилини.

5. Потім додаємо фарш розбиваємо лопаткою великі м’ясні шматочки і, помішуючи, обсмажуємо м’ясо протягом 10 хвилин.

6. Половину отриманої м’якоті кабачків подрібнюємо і додаємо до фаршу. Також заливаємо на сковороду томатну пасту, 4 столові ложки сметани, солимо і перчимо. Перемішавши, залишаємо суміш на вогні ще на 2 хвилини.

7. Приступаємо до фарширування кабачків. Ложкою накладаємо суміш в наші кабачкові заготовки, щільно притискаючи масу.

8. Залишками сметани змащуємо зверху кабачки, а потім посипаємо тертим сиром.

9. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо в неї кабачки приблизно на 40 хвилин.

10. Готові кабачки подаємо гарячими. Приємного апетиту!