Фаршировані кабачки з м’ясним фаршем в духовці
Фаршировані кабачки – безпрограшний варіант для любителів смачної і корисної їжі. Фарширувати їх можна чим завгодно, але в цьому рецепті ми зупинимося на фарші. М’ясо разом з морквою і цибулею набуває солодкуваті нотки, а сир зі сметаною додадуть страві соковитості і виразності.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кабачки – 700 гр.
- Фарш свинячий – 200 гр.
- Сир – 80 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 5 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Нарізаємо кабачки на 3-4 частини кожен. Краще всього використовувати свіжі молоді кабачки.
2. Видаляємо серцевину з кожного шматочка за допомогою ложки, залишаючи дно і стінки.
3. Для начинки першим ділом подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його протягом 4 хвилин на рослинній олії, періодично помішуючи.
4. Натираємо моркву на крупній тертці і додаємо її на сковороду. Так само помішуючи, підсмажити овочі приблизно 4 хвилини.
5. Потім додаємо фарш розбиваємо лопаткою великі м’ясні шматочки і, помішуючи, обсмажуємо м’ясо протягом 10 хвилин.
6. Половину отриманої м’якоті кабачків подрібнюємо і додаємо до фаршу. Також заливаємо на сковороду томатну пасту, 4 столові ложки сметани, солимо і перчимо. Перемішавши, залишаємо суміш на вогні ще на 2 хвилини.
7. Приступаємо до фарширування кабачків. Ложкою накладаємо суміш в наші кабачкові заготовки, щільно притискаючи масу.
8. Залишками сметани змащуємо зверху кабачки, а потім посипаємо тертим сиром.
9. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо в неї кабачки приблизно на 40 хвилин.
10. Готові кабачки подаємо гарячими. Приємного апетиту!